Ga naar hoofdinhoud

ABB en SKF intensiveren samenwerking bij industriële automatisering

Rickard Gustafson (links) en Björn Rosengren (rechts) hebben in ABB's Robotics Experience Center de intentieverklaring ondertekend voor een samenwerking op het gebied van industriële automatisering (foto: Jonas Bilberg/ABB)

ABB en SKF zijn een Memorandum of Understanding (MoU) aangegaan om de mogelijkheden voor een samenwerking op het gebied van automatisering van productieprocessen te onderzoeken. De intentieverklaring werd onlangs ondertekend in ABB’s Robotics Experience Center in Västerås, Zweden, door ABB’s CEO Björn Rosengren en SKF’s CEO Rickard Gustafson.

Na de succesvolle oplevering van een aantal projecten in het wereldwijde productienetwerk van SKF, zetten de twee bedrijven nu de volgende stap in hun samenwerking. Een van die projecten omhelsde de installatie van een vloot industriële ABB robots in de ultramoderne fabriek van de lagerfabrikant in Göteborg. Via het partnerschap zullen ABB en SKF oplossingen identificeren en evalueren om de productiemogelijkheden te verbeteren en de verhoogde productie-efficiëntie van klanten te ondersteunen.

Verminderen van de CO2-uitstoot

In een eerste fase zullen de investeringen van SKF in automatisering en schone fabricageprocessen fungeren als proeftuin, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot van de activiteiten van SKF. Op langere termijn zijn de partijen voornemens nieuwe zakelijke mogelijkheden te verkennen in zowel traditionele als nieuwe marktsegmenten, waar beide ondernemingen ervaring inbrengen binnen een breed scala van industrieën.

Vraag naar automatisering stijgt

“De vraag naar automatisering neemt toe als gevolg van de afnemende beroepsbevolking, de stijgende arbeidskosten en de inspanningen van de industrie om efficiënt met hulpbronnen om te gaan bij de overgang naar duurzamere productie. Ik ben dan ook verheugd dit verdiepte partnerschap met SKF aan te kondigen, waardoor ons technisch leiderschap verder wordt versterkt”, aldus Björn Rosengren, CEO van ABB.

Innovatieve oplossingen blijven ontwikkelen

“We voeren de automatisering van onze productiefaciliteiten in al onze regio’s op, om onze concurrentie voor te blijven en onze milieuprestaties te verbeteren. Dit maakt ook een flexibelere en veiligere werkomgeving mogelijk. ABB is een belangrijke partner voor ons op dit gebied en wij, als twee toonaangevende industriële bedrijven, zullen innovatieve oplossingen blijven ontwikkelen om het concurrentievermogen van onze klanten verder te vergroten”, aldus Rickard Gustafson, President en CEO van SKF.

Logistieke automatisering

Onlangs hebben de twee bedrijven contracten ondertekend voor de levering van specifieke projecten op het gebied van geavanceerde productieautomatisering. Waaronder het met een robot willekeurig verzamelen van vuilnisbakken of installaties voor innovatieve logistieke automatiseringsoplossingen in complexere industriële werkplaatsen binnen de productie van SKF. Hierdoor wordt bijvoorbeeld zichtbaar hoe robots kwaliteitsborging van detailbeheer mogelijk kunnen maken.

Mogelijk ook interessant:

ABB opent innovatie- en trainingscampus in Oostenrijk

Strategische verschuiving R&D bij SKF vraagt om inzet AI

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven