Ga naar hoofdinhoud

Voorproef WK RoboCup 2013

Op 24 mei 2013 spelen scholieren uit het Voortgezet Onderwijs in Museon tegen voetbalrobots. Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven zetten hun team Tech United in, om technische demonstraties te geven met hun voetbalrobots. Na deze demonstraties strijden vier robots tegen elkaar. Het programma wordt afgesloten met een oefenwedstrijd waarin de robots tegen scholieren spelen.

Voor belangstellenden is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar op basis van vol is vol.

RoboCup
RoboCup is een internationale organisatie met als doel een robotvoetbalteam te ontwikkelen dat in het jaar 2050 kan winnen van de (menselijke) wereldkampioen voetbal. RoboCup stimuleert de technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica wereldwijd ten behoeve van de breed maatschappelijke toepassing van robottechniek. Van 26 tot 30 juni vindt het WK RoboCup 2013 plaats in Eindhoven. Tech United werd in 2012 wereldkampioen robotvoetbal.

De aktiviteit staat in het teken van de expositie High Tech Romeinen, een tentoonstelling over de inventiviteit en creativiteit van de Romeinen op technisch gebied. De expositie trekt parallellen naar de moderne mens, die in deze slimme Romeinse uitvindingen inspiratie voor de uitdagingen van deze tijd vindt. Elf paviljoens met daarin 32 interactieve opstellingen en vitrines met bijzondere voorwerpen illustreren de techniek van de Romeinen.

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties – alle regio’s.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven