Ga naar hoofdinhoud

Volgende fase WUR Agro Food Robotics

In een strategische zet om beter aan te sluiten bij de kernmissie en multidisciplinaire expertise van het team, heeft het Agro Food Robotics programma van Wageningen University & Research (WUR) zichzelf officieel omgedoopt tot ‘Vision + Robotics’. Het programma brengt een divers team van technologische experts samen uit de verschillende domeinen binnen WUR, zoals marine, veeteelt, landbouw, tuinbouw en voeding.

De experts bundelen hun collectieve kennis en vaardigheden om de uitdagingen en kansen in de wereld van computer vision, robotica, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) aan te pakken. Deze rebranding is een weerspiegeling van hun bredere visie en doelen terwijl ze doorgaan met het leiden van de vooruitgang in dit snel evoluerende veld.

Vision + Robotics

Erik Pekkeriet, programmamanager van Vision + Robotics, legt deze keuze toe. “In de afgelopen zeven jaar is het programma uitgebreid, zowel in de omvang van het team als in de verscheidenheid aan onderzoeksprojecten. Deze komen vanuit alle hoeken van WUR binnen, niet alleen landbouw en voeding, maar bijvoorbeeld ook veeteelt en visserij. We geloven dat deze ‘rebranding’ de essentie van ons programma beter weergeeft. We zijn toegewijd aan het onderzoek en de ontwikkeling van geavanceerde technologieën die computer vision en robotica integreren. De nieuwe naam ‘Vision + Robotics’ vat dit goed samen. We zijn onlosmakelijk verbonden met WUR, dus onze link met het agri-fooddomein is duidelijk.”

Om de positie van het programma als toonaangevende onderzoekspartner voor high-tech oplossingen in de WUR-onderzoeksdomeinen te versterken, lanceert Vision + Robotics ook zijn nieuwe contentplatform. Hier worden industriële en zakelijke partners, onderzoekers en de bredere gemeenschap op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen, inzichten en onderzoeken op het gebied van computer vision, robotica, machine learning en AI. Het platform zal dienen als een hub voor het delen van kennis, het bevorderen van samenwerking en innovatie tussen experts.

Bron: Robot Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven