Robotica nieuws

Op woensdag 22 en donderdag 23 mei 2013 vindt de 12e editie van vakbeurs en congres Vision & Robotics plaats. De afgelopen editie van juni 2012 kenmerkte zich door een sterke groei in bezoekers en exposanten, en door een geslaagde samenwerking met de RoboNED conferentie. Die groei geeft aan dat het vakgebied springlevend is. De samenwerking met RoboNED gaf extra kwaliteit aan het lezingenprogramma, leidde tot diverse demonstraties en gaf een extra impuls aan samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven en universiteiten en kennisinstellingen.

Naast de al bestaande, uitgebreide vakbeurs met industriële exposanten en het op de industrie gerichte lezingenprogramma is Vision & Robotics daardoor nu hét jaarlijkse evenement voor iedereen die in Nederland en België actief is op het gebied van vision, robotica en industriële automatisering. De samenwerking met RoboNED is door alle betrokken partijen, inclusief bezoekers en exposanten als bijzonder positief en waardevol ervaren en die samenwerking wordt in 2013 gecontinueerd.

Als organisator van Vision & Robotics is het voor Mikrocentrum belangrijk om te weten hoe het evenement ervaren wordt en waar eventuele verbeteringen mogelijk zijn. Vandaar dat er ook dit jaar weer een uitgebreide enquête is gehouden onder bezoekers en exposanten. Uit die enquête komt de wens naar voren om het evenement op dezelfde voet voort te zetten, waar mogelijk met uitbreiding richting sensoren, motion control, lineair systemen en vooral mechatronica.
Dat laatste is niet vreemd omdat robotica eigenlijk gezien kan worden als een bijzondere vorm van mechatronica. In ieder geval gaf 70% van de bezoekers en exposanten aan het een logische stap te vinden om tijdens Vision & Robotics extra aandacht te besteden aan mechatronica.

Een ander aspect dat als positief genoemd werd is de toenemende internationalisatie van het evenement zowel ten aanzien van exposanten, lezingen als bezoekers. Nieuwe internationale contacten zijn inmiddels gelegd en internationaal zaken doen zal in 2013 volop extra aandacht krijgen.

In 2013 zal Vision & Robotics (of wellicht Vision, Robotics, Mechatronics) zich ook extra richten op de diverse marktgebieden waar het vakgebied actief is. Voorbeelden daarvan zijn de agro- en voedingsindustrie, machinebouw en de metaalindustrie.

Vision & Robotics 2013 richt zich op allerlei moderne automatiseringsoplossingen, nieuwe bedieningsconcepten en effectieve processen die het mogelijk maken om kosten en tijd te besparen en kwaliteit te verbeteren. Met de gecontinueerde samenwerking met RoboNED vormt Vision & Robotics een ideale synergie voor iedereen in de Benelux die actief is in de gehele keten van vision, robotica en mechatronica.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven