Ga naar hoofdinhoud

TU/e-team wint RoboCup Dutch Open

Het robotteam Tech United Eindhoven heeft de RoboCup Dutch Open gewonnen. Het team van de TU/e won met 3-2 van Iran in de finale van het robotvoetbal. Tech United Eindhoven won naast deze ‘Middle Size’ League voetbalcompetitie, ook de @Home League, waar de Eindhovense zorgrobot Amigo het beste diverse huishoudelijke taken uitvoerde.

De RoboCup Dutch Open vond plaats van 25 tot en met 29 april in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven en heeft ruim 5.500 bezoekers getrokken. De laatste twee dagen was het zo druk dat er extra tribunes moesten worden geopend. Zondag 29 april zagen zo’n tweeduizend toeschouwers de Nederlandse teams de eerste prijs in de grote competities binnenslepen.

Publiek belangrijk element
“Het was mooi om te zien dat er een opbouw zat in de bezoekersaantallen deze week”, aldus organisator René van de Molengraft. “We hebben er alles aan gedaan om het publiek nauw te betrekken bij het toernooi. Het live commentaar bijvoorbeeld, maakte de verschillende wedstrijden levendig. Ook probeerden we zoveel mogelijk de tijdsplanning te bewaken om de toeschouwers geïnteresseerd te houden. Door de betrokkenheid van het publiek, konden wij onze boodschap naar hen duidelijk overbrengen: laten zien wat we al kunnen met robots, waar we in de toekomst naartoe willen en jongeren interesseren voor techniek.”

Over RoboCup
RoboCup is een wereldwijde organisatie met als doel om een robotvoetbalteam te ontwikkelen dat in het jaar 2050 kan winnen van de (menselijke) wereldkampioen voetbal. RoboCup heeft daarnaast als doel de technologische ontwikkelingen te stimuleren en technologie onderling te delen. Door ontwikkelingen te delen met behulp van de toepassing voetbal wordt een breed publiek bereikt.

Het WK RoboCup vindt dit jaar plaats in Mexico van 18 tot 24 juni, in 2013 zal Nederland het gastland zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven