Ga naar hoofdinhoud

Rollon toont op Automatica flexibele automatiseringsconcepten

Rollon is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van lineaire bewegingssystemen (Foto: Rollon)

Van 21 tot en met 24 juni 2022 demonstreert de lineaire technologiespecialist Rollon op Automatica in München hoe automatiseringsconcepten kunnen worden geïmplementeerd door een combinatie van lineaire bewegingen. Ook de nieuwe Cobot Transfer Unit (CTU), een plug-and-play oplossing voor UR-robots met UR+ gecertificeerde lineaire assen zal worden gedemonstreerd.

Rollon biedt mechanische lineaire askits en implementeert automatiseringsoplossingen voor diverse toepassingen – van zogenoemde zevende assen voor industriële robots en cobots tot flexibele portaal- en meerassige concepten. In samenwerking met system integrators en partners worden complete systemen op maat gemaakt.

De zevende as

Op het gebied van de zevende as biedt Rollon een portfolio voor kleine en middelgrote payloads. Met de modulaire assen kan de actieradius van alle robots worden uitgebreid, ongeacht de fabrikant of het robottype. Het brede scala aan verschillende aandrijf- en geleidingssystemen en beveiligingsinrichtingen voldoet aan bijna alle vereisten en omgevingsomstandigheden – van zeer dynamisch en flexibel tot bijzonder schoon en hygiënisch tot extreem robuust.

Meer bewegingsvrijheid voor cobots

Rollon heeft speciaal voor de lichtgewicht robots van Universal Robots de Cobot Transfer Unit (CTU) ontwikkeld. Het complete pakket bestaat uit: lineaire as, besturing en software en is speciaal ontworpen voor samenwerking met de cobots uit Denemarken. De plug-and-play-oplossing voor UR-integratie is UR+ gecertificeerd, individueel configureerbaar en eenvoudig te gebruiken, waardoor het geschikt is voor het uitbreiden van de werkruimte van UR-robots. Het resultaat: efficiëntere benutting, flexibelere processen en lagere kosten.

De CTU – Cobot Transfer Unit met UR+-gecertificeerde lineaire assen (foto: Rollon)

Sneller, hoger, verder

Als een hogere dynamiek of bereik is vereist, zijn portaalrobots of meerassige systemen een optie. De op maat gemaakte systeemoplossingen vereisen minimale installatieruimte en kunnen daarom sneller en eenvoudiger worden geïntegreerd in bestaande productielay-outs. De basis wordt gevormd door de lineaire assen van de Rollon Actuator Line. Ze worden gekenmerkt door hoge belastingsklassen, rijsnelheden en herhaalbaarheid en bereiken hoge cyclussnelheden met een laag eigen gewicht. Ook zeer lange Y-assen, grote overspanningen met minimale doorbuiging, continu gebruik en omgevingen met schurend stof zijn mogelijk.

Rollon op Automatica 2022

Het productontwerp van sommige Rollon-producten heeft een technologisch en optisch herontwerp ondergaan en biedt ontwerpers daardoor meer mogelijkheden voor hun projecten. Rollon presenteert zich ook online in een nieuw jasje. De bedrijfswebsite is nieuw en het interactieve configuratieplatform myRollon is geïntegreerd. Op myRollon kunnen gebruikers de lineaire technologie vinden die bij hun eisen past.

De automatiseringsoplossingen van Rollon zijn te vinden op Automatica 2022 in hal A5, stand 419.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven