Ga naar hoofdinhoud

Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon)

Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen zijn.

De installatie van de 7e as voor UR-robots is eenvoudig. De lichtgewicht robots van Universal Robots krijgen volledige flexibiliteit met de plug-and-play oplossing. De UR+-gecertificeerde lineaire assen kenmerken zich door een hoge systeemstijfheid, laadvermogen, rijsnelheid en positioneringsnauwkeurigheid. Ze zijn qua grootte en prestaties precies afgestemd op de verschillende modellen van Universal Robots.

Cobot Transport Unit

Het is meestal vervelend om een UR-robot naar een lineaire as te brengen, omdat zowel het asontwerp als de keuze en aanpassing van de besturing en versnellingsbak technische knowhow en geavanceerde softwareprogrammering vereisen. Anders is dit met de CTU – Cobot Transport Unit. Hiermee maakt Rollon de robots uit Denemarken mobiel. Het bestaat uit een configureerbare lineaire as, een schakelkast en de softwarecomponent voor URCaps. Programmeervaardigheden zijn evenmin vereist. Rollon biedt het pakket nu voor het eerst volledig uit één hand aan.

De juiste as voor elke cobot

Met de UR+-gecertificeerde lineaire assen kunnen gebruikers hun cobots nog efficiënter en flexibeler inzetten, of het nu gaat om handling, palletiseren, machineassemblage of intralogistiek. De beschikbare lineaire assen zijn elk afgestemd op de UR-robot. Ze hebben allemaal een robuuste structuur gemaakt van een geëxtrudeerd, geanodiseerd aluminium profiel.

Kenmerken all-in-one pakket voor cobots

De drijvende kracht wordt overgebracht door een met staal versterkte distributieriem van polyurethaan. De UR-robot werkt op twee parallelle profielrailgeleiders met in totaal vier rijtuigen die alle belastingen en koppels ondersteunen die zich voordoen. De kogelgeleide systemen zorgen voor een hoge draagkracht en veerkracht. Het systeem is onderhoudsarm, heeft een laag geluidsniveau en een lange levensduur.

Rollon nam onlangs nog iMS over, fabrikant van zware lineaire systemen. Lees meer hierover in het bericht: Rollon neemt iMS over, fabrikant van zware lineaire systemen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven