Ga naar hoofdinhoud

Robotoplossing ontwerpen in één minuut

Met de nieuwe online tool van RBTX powered by igus kunnen gebruikers snel en zonder CAD-kennis robotwerkomgevingen ontwerpen

Idealiter kan een klant snel beslissen over een geschikte robot. Maar hoe creëer je de perfecte werkplek voor de nieuwe assistent? De Machine Planner op RBTX.com, de online marktplaats voor Low Cost Robotica, helpt bij het ontwerpen van een complete automatiseringsoplossing, van robotica tot frames tot transportbanden tot grijpers tot veiligheidssystemen. Prijs en levertijd worden realtime berekend.

Low cost robotica

Het configureren van een nieuw robotwerkstation is meestal een complexe onderneming, omdat er meer bij komt kijken dan alleen het selecteren van een robotmodel. Een geautomatiseerde productieomgeving vereist ook de juiste inrichting van de werkplek, waarbij vaak complexe structuren in CAD-programma’s moeten worden gemanipuleerd. Het is tijdrovend en stressvol. Allereerst is het nodig om via verkoopafdelingen offertes van verschillende leveranciers te verkrijgen. Vervolgens moeten de componenten op elkaar worden afgestemd. Naast de tijd die het kost, vereist het expertise van de kant van de klant, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor compatibiliteit en functionaliteit. Het kan snel oplopen tot weken. Vooral kleine en middelgrote bedrijven in de handel of de maakindustrie hebben deze tijd nodig om te investeren in hun eigen producten. Met zijn Machine Planner op RBTX.com creëert igus een eenvoudige oplossing voor het snel configureren van robotwerkstations en machineframes met robotica en transportbandtechniek.

Low Cost Robotica

De nieuwe gratis tool is geïntegreerd in het RBTX-platform, de marktplaats voor Low Cost Robotica. “Onze nieuwe online configurator voor kosteneffectieve automatiseringsoplossingen maakt goedkope robotica voor iedereen toegankelijk, omdat de gebruiker geen ontwerpkennis nodig heeft. De Machine Planner neemt de engineering over en combineert zo robotcomponenten op de juiste manier. De tool kan eenvoudig worden opgeroepen met een browser”, zegt Alexander Mühlens, hoofd van igus® Low Cost Automation Business Unit. De Machine Planner biedt een selectie van verschillende machines en toepassingsontwerpen. Deuren en achterpanelen kunnen met slechts enkele klikken worden geïnstalleerd. De maat kan individueel worden aangepast. Naast toevoerautomatisering zoals transportbanden of spiraalbakken in het werkgebied, kan de configurator worden gebruikt om robots uit de RBTX-marktplaats te selecteren, inclusief accessoires zoals grijpers en lineaire systemen. Een paar klikken en de oplossing is binnen een minuut volledig geconfigureerd zonder CAD-tekeningen of technische toelichting. Een ontwerpbibliotheek op het platform biedt extra houvast. De oplossing kan worden aangepast aan uw eigen individuele wensen. Gebruikers profiteren niet alleen van snelheid, maar ook van transparantie: met een druk op de knop ontvangt u een kostenberekening met de bijbehorende levertijd. Dankzij de gemakkelijk te begrijpen instructies kan de klant de applicatie ter plaatse in elkaar zetten. igus® levert ook een CE-sjabloon.

Snelle 3D-configuratie voor individuele toepassingen
“Ik was op zoek naar een individuele lijmmachine zonder een externe ontwerpingenieur in te huren voor planning en uitvoering. De Machine Planner van igus® stelde me in staat om mijn lijmmachine met slechts een paar muisklikken te ontwerpen”, zegt Sven Achenbach, CEO van Sigamo GmbH. “De robot wordt gebruikt in de productie. Deze garandeert onze klanten een 100 procent identieke lijmtoepassing op componenten.” De toepassing ervan is slechts een van de vele mogelijke ontwerpen die met de Machine Planner op RBTX kunnen worden geïmplementeerd. Grijprobots voor bakkerijen of pick & place toepassingen in de industrie: de 3D-tool is geschikt voor uiteenlopende branches waarin processen geautomatiseerd kunnen worden. Met de nieuwe configurator breidt igus® haar toonaangevende RBTX-platform voor Low Cost Automation uit met een nieuwe tool in een compleet pakket. Alexander Mühlens vat het samen: “Ons doel is automatisering eenvoudig, snel en kosteneffectief mogelijk te maken. Dat doet de Machine Planner voor de klant.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven