Ga naar hoofdinhoud

Roboticaspecialist Flexiv wil robotmassage mainstream maken

Door het combineren van industriële krachtcontrole, kunstmatige intelligentie en computer vision, kan Flexiv's reeks adaptieve robots voor diverse doeleinden worden ingezet. (foto: Flexiv)

Flexiv, gespecialiseerd in robotica-oplossingen voor algemeen gebruik, heeft een volledig automatische massagetoepassing ontwikkeld voor zijn Rizon 4 robot. Aangedreven door kunstmatige intelligentie, computer vision en force feedback, kan de robot een massage geven die gelijk is aan die van een menselijke masseur.

Het zachte siliconen massagehulpmiddel van de robot kan specifieke delen van de rug of grotere delen in het algemeen masseren en kan nauwkeurig de diepe-druk-glijbeweging nabootsen die vaak wordt gebruikt bij Tui Na, of zoals het meer algemeen bekend staat, Chinese massage van het diepe weefsel.

3D computer vision en AI

Met een krachtgevoeligheid van 0,03 newton, 3D computer vision integratie en een eigen AI-systeem kan de Flexiv robot zichzelf automatisch aanpassen zodat hij altijd een optimale massage-ervaring biedt. Door de robot in staat te stellen zijn omgeving te voelen via aanraking en zicht, is de massagetoepassing van Flexiv volgens het bedrijf veilig, en kan de robot automatisch aangepaste massages geven aan mensen van alle soorten en maten.
Aangezien de robot nooit moe wordt, afgeleid raakt of een blessure oploopt, garandeert het de consistentie en elimineert de verschillen in vaardigheden die vaak tussen menselijke masseurs voorkomen.

Alternatief

Yunfan Gao, marketingdirecteur van Flexiv: “Wij geloven dat robotica in de toekomst een intrinsiek deel zal uitmaken van het dagelijks leven en de toegang zal democratiseren tot diensten die nu nog kostbaar zijn. Ik hoop dat onze robotmasseur op een dag in elke kliniek, spa, sportschool en gezondheidsclub aanwezig zal zijn om een levensvatbaar alternatief te bieden voor traditionele massages.”

Robotmassage mainstream maken

Hij voegde eraan toe: “We willen robotmassage mainstream maken en daarbij de kosten verlagen en de beschikbaarheid vergroten. Mensen denken er niet aan om eten of drinken uit een automaat te kopen, en we hopen dat ze hetzelfde zullen denken over de aankoop van een robotmassage.”
Flexiv pioniert met de implementatie van robotica in meerdere industrieën en ontwikkelt voortdurend nieuwe manieren om automatisering voor de mensheid te laten werken.

Video over de Rizon 4 – robotmassage

Ook interessant: Veelbelovende groei van robotbedrijven in Nederland

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven