Ga naar hoofdinhoud

Robothelikopter spoort piratenschepen op

De Amerikaanse Marine ontwikkelt robot-helikopters die gebruikt kunnen worden om piratenschepen op te sporen. De Marine ontwikkelde hiervoor de zogeheten Multi-Mode Sensor Seeker (MMSS), een onbemande Fire Scout helikopter met hightech camera’s, infrarood lasers en laser-rader (LADAR) aan boord. Speciaal daarvoor ontwikkelde 3D software stelt de helikopter in staat het doelwit te identificeren zonder dat daar een operator aan te pas komt.

De met gevoelige sensors uitgeruste helikopter is uitgerust met automatische beeldherkenning software en kan autonoom kleine boten identificeren. Hierdoor vermindert de werkdruk van personeel aan boord van marineschepen. Marinepersoneel wordt vaak overladen met data door urenlang streaming video te bestuderen bij het doorzoeken van een enkele boot.
 
De LADAR technologie met automatische beeldherkenning software geeft de Fire Scout helikopter de mogelijkheid om boten te onderscheiden, zelfs in drukke vaarroutes. Deze informatie wordt doorgestuurd naar operators die deze vaartuigen kunnen analyseren in een 3D beeld.


De software aan boord vergelijkt een 3D afbeelding met templates en schema’s in het geheugen (Afbeelding: Office of Naval Research)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven