Ga naar hoofdinhoud

RAB Robotics Safety Mark voor RFA

Begin januari heeft Rijlaarsdam Factory Automation (RFA) het RAB Robotics Safety Mark in ontvangst genomen. Het RAB Robotics Safety Mark is het enige veiligheidskeurmerk speciaal voor de Industriële Robot branche. Het RAB Robotics Safety Mark waarborgt de aantoonbare implementatie en juiste documentatie van de, van toepassing zijnde, Europese Richtlijnen én het gebruik van de meest relevante geharmoniseerde Europese Normen.

Sinds de oprichting van het keurmerk en de eerste audit in 2009 voldoet RFA aan de strenge eisen voor de interne bedrijfsprocessen en documentatie. De Stichting RAB Robotics Safety Mark is opgericht door de Vereniging Robotics Association Benelux (RAB).

Iedere twee jaar wordt door een onafhankelijke auditor beoordeeld of de bedrijfsprocessen en documentatie aan de gestelde eisen voldoen. In 2011 is de tweede audit uitgevoerd en op 24 oktober 2011 werd bekend dat RFA beantwoord aan alle eisen van het keurmerk. Deze eisen zijn opgesteld op basis van de nieuwe machinerichtlijn die begin 2012 van kracht is geworden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven