Ga naar hoofdinhoud

Hoe integreer je AGV’s en mobiele robots in de maakindustrie?

Integratie van AGV’s (automatisch geleide voertuigen) en mobiele robots leidt tot betere benutting van de productiefaciliteiten zonder toenemende belasting voor het personeel (foto: NovelT)

Een optimaal productieproces is belangrijk om relevant te blijven voor je klanten en wendbaar te blijven in deze snel veranderende wereld. Maar de snelle  marktontwikkelingen brengen ook  uitdagingen met zich mee. Denk aan de schaarste in (logistiek) personeel, stijgende arbeidskosten, concurrentie van productie in lagelonenlanden of het snelle schakelen om relevant te blijven voor je klanten. Het efficiënter inrichten van je processen in combinatie met het automatiseren en digitaliseren van verschillende stappen biedt kansen.

Integratie van AGV’s (automatisch geleide voertuigen) en mobiele robots leidt tot betere benutting van de productiefaciliteiten zonder toenemende belasting voor het personeel. Maar hoe pas je dit toe binnen bestaande processen? Welke systemen sluit je hierop aan? Tegen welke obstakels loop je aan? En belangrijker, hoe los je dit op?

Integratie van AGV’s en mobiele robots

Tijdens de workshop ‘Integratie van AGV’s en mobiele robots in de maakindustrie‘, gehouden op 13 april in Enschede, gaan de deelnemers aan de slag met de eerste stappen voor hun bedrijf. Ondernemers Jur Mourits van Twin-Tech en Martijn Jansen van AMRobotics delen hun kennis als het gaat om de toepassing van software en hardware. De organisatie deelt ook de kennis en ervaring van Cor van Vilsteren, algemeen directeur van MCM, over de toepassing van implementatie van AGV’s en mobiele robots in hun productie en logistieke processen.

Concrete handvatten

Met behulp van experts gaan deelnemers in een ronde tafel setting op gestructureerde wijze aan de slag met de eerste stappen en mogelijkheden voor hun bedrijf. Aan het eind van de workshop is duidelijk welke kansen AGV’s en mobiele robots bieden voor de processen, wat mogelijke knelpunten zijn en hebben de deelnemers concrete handvatten om de eerste stappen te zetten.

Klik hier voor meer info en de mogelijkheid tot aanmelden

Ook interessant: Energievoorziening van AGV’s kan beter

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven