Robotica nieuws

Eerste recyclingrobot voor Baetsen

Baetsen Recycling heeft gisteren aangekondigd ’s werelds eerste robotische recyclingsysteem te hebben gekocht. De ZenRobotics Recycler (TM) (ZRR) is de meest geavanceerde technologie voor afvalverwerking van dit moment en betekent voor Baetsen een miljoeneninvestering. De ZZR zal in februari 2013 worden geïnstalleerd op de recyclinglocatie in Son, Busschers Recyclingtechniek zal zorg dragen voor installatie van de hardware.

Het ZenRobotics Recycler-systeem gebruikt industriële robots, aangestuurd door kunstmatige intelligentie, om waardevolle grondstoffen terug te winnen uit afvalstromen. Baetsen Recycling, dat zijn thuisbasis heeft in “de slimste regio ter wereld”, wil een voortrekker te zijn in innovatieve recyclingtechnologie. Met deze grote investering wil Baetsen een voorbeeld geven aan andere recyclingbedrijven:

Terugwinnen van grondstoffen
“Het groeiende tekort aan grondstoffen, het overschot aan onbenut afval en de complexiteit van handmatig sorteren vragen om een passende, duurzame oplossing. Wij nemen graag het voortouw in het terugwinnen van grondstoffen uit afvalstromen. In de EU en wereldwijd komen terugwinning van materialen en efficiënt gebruik van grondstoffen steeds hoger op de agenda, en ook in wet- en regelgeving zal hier steeds meer aandacht voor komen. Recyclingrobots zijn de toekomst: ze zijn efficiënter, schoner en veiliger dan bestaande recyclingsystemen”, licht Hans van Roosmalen, algemeen directeur Baetsen-Groep toe.

Gunstige terugverdienperiode
“De ZenRobotics Recycler is een energie-efficiënte oplossing om grondstoffen te sorteren vanuit afval. Het systeem heeft een bijzonder gunstige terugverdienperiode. We zien de ZenRobotics Recycler als dé oplossing voor het grondstoffentekort dat wereldwijd wordt ervaren. Het werkgebied van Baetsen Recycling stelt bijzonder hoge milieueisen, en het feit dat ons product hieraan voldoet is van grote betekenis”, benadrukt Rainer Rehn, commercieel directeur van ZenRobotics Ltd.


De ZenRobotics Recycler wint waardevolle grondstofmaterialen terug uit bouw- en sloopafval. (foto: PR Newswire)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven