Ga naar hoofdinhoud

Demonstratie bierkrattenrobot

Vandaag hebben zeven studenten van de Universiteit Twente een demonstratie gegeven van hun trofeewinnende robot. De studenten Werktuigbouwkunde ontvingen de CCM mechatronicatrofee voor hun ‘bierkrattenrobot’. De robot kan zelfstandig een parcours van bierkratten afleggen met daarin willekeurig geplaatste hoogteverschillen. De robot kan tijdens deze rit een flesje bier vervoeren op een los dienblad, zonder dat het omvalt.

Op donderdag 7 juni vond de robotwedstrijd plaats. Het was een spannende strijd, de concurrentie kwam vooral van de TU Eindhoven. Hoewel de studenten uit de lichtstad een iets snellere robot hadden gebouwd, was het de robot uit Twente die betrouwbaarder was en keer op keer de finish wist te bereiken. Na een ‘best of three’-finale tegen de Eindhovenaren heeft de Universiteit Twente uiteindelijk met een 2-1 voorsprong de prijs in de wacht weten te slepen.

Jaarlijks organiseert het hightech mechatronicabedrijf CCM uit Nuenen een ontwerp wedstrijd voor studenten, waarbij het de bedoeling is dat zij hun inventiviteit gebruiken om een robot te ontwerpen en te bouwen die een bepaalde taak zo efficiënt en snel mogelijk uitvoert. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven