Ga naar hoofdinhoud

Copa-Data en Kuka werken samen

Copa-Data en Kuka Roboter, toonaangevende leverancier van industriële robots, hebben een nieuwe en nauwere samenwerking aangekondigd. De twee bedrijven hebben hun krachten gebundeld om zenon als standaard oplossing aan te bieden voor de visualisatie van de besturing van Kuka robots – voor meer efficiënte industriële productie en verwerking.

Hoe meer complex productieprocessen worden, des te belangrijker is de intuïtieve en efficiënte bediening van machines en apparatuur. Als onderdeel van hun samenwerking bieden Copa-Data GmbH en Kuka Roboter GmbH nu zenon als visualisatiesoftware voor geautomatiseerde productie aan industriële- en producerende bedrijven; een gegarandeerde maximale efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid voor de bediening, besturing en monitoring van industriële robots.

zenon – functionaliteit en flexibiliteit
Kuka Roboter heeft het besluit genomen om het HMI/Scada-systeem zenon van Copa-Data aan haar klanten en potentiële kopers aan te beiden wegens een verscheidenheid van redenen. Deze omvatten een reeks vooraf geconfigureerde functies die geïntegreerd zijn in zenon, zoals alarm windows, event lists, rapportages, trend analyses, recepten en templates voor functionele en display elementen (knoppen, lijstelementen en dergelijke).

Kuka was ook onder de indruk van het alarmbeheer en de geavanceerde diagnosemogelijkheden die beschikbaar zijn: “zenon biedt de mogelijkheid om user interfaces zeer eenvoudig en efficiënt te maken. De oplossing is zeer intuïtief en vereist weinig” verklaart Philipp Kremer, Product Manager bij Kuka Roboter.

“Bovendien is belangrijk voor ons een HMI/Scada oplossing te hebben die consequent kan worden gebruikt op verschillende machines en platforms. Zenon voldoet aan OPC UA en biedt ook meer dan 300 native drivers – dus maximale openheid en flexibele communicatiemogelijkheden op verschillende besturings- en hardware platformen.”

Open en klaar voor de toekomst
Zenon HMI/Scada draait op het nieuwe, PC-gebaseerde KR C4 besturingsplatform. Dit platform wordt gebruikt om robots, bewegingen, workflows, processen, evenals een volledige veiligheidscontrole te besturen. Belangrijkste eigenschappen zijn de minimale hardwarevereisten, intelligente softwarefuncties en indrukwekkende niveaus van openheid en betrouwbaarheid. De operator maakt gebruik van de visualisatie oplossing door middel van Kuka SmartPads – besturingseenheden met 8.4 “touchscreens. Alle benodigde functies zijn beschikbaar op een gebruikersvriendelijke interface.

“We zijn erg blij om te werken met Kuka Roboter. Samen kunnen wij industriële bedrijven de mogelijkheid bieden om een moderne, intuïtieve oplossingen aan te dragen waarmee processen optimaal gevisualiseerd en efficiënter ontworpen kunnen worden,” verklaart Frank Hägele, Sales Manager bij Copa-Data GmbH in Duitsland, “Uiteindelijk zijn deze bedrijven in staat hun concurrentievermogen te vergroten en voorbereid te zijn op de toekomst.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven