Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Avular met Fluke: inspectierobot wordt uitgerust met Acoustic Imager

Autonome robot Origin One voor de inspectiemarkt kan worden uitgerust met de SV600 Acoustic Imager van Fluke (foto: Avular)

Avular toonde op Maintenance Next in Rotterdam samen met Fluke Process Instruments de Origin One voor de inspectiemarkt. Deze robot is uitgerust met de SV600 Acoustic Imager. Met deze combinatie kan de gebruiker volledig geautomatiseerde routes creëren op basis van routine-inspecties. Ideaal voor repetitieve en gevaarlijke werkomgevingen waar inspecties nodig zijn.

De Origin One is een aanpasbaar platform voor een grote verscheidenheid aan autonome grondmissies. De automatische piloot, krachtige motoren, rekenkracht en regen- en stofdichte behuizing maken inzet in ruwe, echte omgevingen mogelijk.

De Origine one kan worden gecombineerd met SV600 Acoustic Imager. Met dit systeem van Fluke kunnen gebruikers continu lucht- en gaslekken of veranderingen in de geluidssignatuur opsporen, lokaliseren en visualiseren voordat het kostbare problemen worden.

Voordelen

De combinatie biedt een aantal voordelen: betrouwbaardere, consistentere en frequentere inspecties, minder uitvaltijd, lagere inspectie- en onderhoudskosten, verbeterde veiligheid, kortere tijd tussen het optreden van een gebeurtenis en de detectie ervan en verhoogde procescontrole en kwaliteit.

De Origin One voor inspectie uitgerust met de SV600 acoustic imager (foto: Avular)

Drone

Op hun stand op Maintenance Next demonstreerde Avular ook de Vertex One drone en hun Autopilots waarmee bestaande machines kunnen worden omgevormd tot een autonome robot, zodat robots veilig door binnen- en buitenomgevingen met dynamische objecten en obstakels kunnen navigeren.

Acoustic Inspection Trials

Tijdens de beurs introduceerde Avular ook de zogenoemde Acoustic Inspection Trials. Dit exclusieve 5-stappen programma is een kans voor 8 bedrijven die op zoek zijn naar een robuuste oplossing voor hun specifieke inspectie uitdagingen. Dit is mogelijk door rechtstreeks met het team van Avular te werken en de Origin One te combineren met het akoestische beeldvormingssysteem van Fluke: de Sv600. De acht geselecteerde bedrijven worden in juli 2023 bekendgemaakt.

Ook interessant: Vanuit Strijp-T gaat Avular robotisering op wereldniveau leveren

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven