Ga naar hoofdinhoud

Autonome robotsystemen voor slijpen en stralen

Tijdens de beurs SCHWEISSEN & SCHNEIDEN van 11 t/m 15 september in Essen (D) presenteert Teqram een drietal noviteiten op het gebeid van automatisch slijpen en stralen van plaatwerkdelen en het omdraaien van zware platen of onderdelen.

Met de EasyGrinder, de autonoom werkende slijp- en ontbraamrobot van Teqram, worden plasma- en autogeen gesneden plaatwerkproducten tot 200 kg volledig onbemand en automatisch nabewerkt. Deze onderscheidende robot-oplossing zorgt voor een lagere kostprijs en een aanzienlijke verbetering van de arbeidsomstandigheden. De vernieuwde EasyGrinder kan uitgebreid worden met het EasyTransfer handlingsysteem waarmee producten tot 750 kg bewerkt kunnen worden. Door de uitbreiding van het aantal palletposities wordt tevens de autonomie vergroot.

EasyFlipper bewerkingstafel

Ook is er de EasyFlipper bewerkingstafel om zware onderdelen of platen tot 750 kg in minder dan 10 seconden om te draaien. De EasyFlipper heeft een redesign ondergaan waarbij de configuratiemogelijkheden verder uitgebreid zijn. Zo is deze is nu voorzien van ingebouwde magneten zodat ook kleinere en lichtere onderdelen bewerkt kunnen worden. Omdat de onderdelen nu beter vastgehouden worden kunnen de bewerkings-snelheden en -krachten verder verhoogd worden. T

evens is nu een hydraulische variant beschikbaar met een laadvermogen van 2.000 kg, die in minder dan 40 seconden platen of onderdelen tot maximaal 200 mm dik kan omdraaien. Ook de pneumatische EasyFlipper kan uitgerust worden met de aangepaste tafels voor plaatdiktes tot 200 mm. Tot slot kunnen de Easyflippers gekoppeld om onderdelen tot 7 x 1,8 meter te draaien of om meerdere losse Eastflippers in één toepassing te kunnen laten samenwerken.

Het koppelen/ontkoppelen van meerdere EasyFlippers is vereenvoudigd. Zo kan sneller geschakeld worden tussen een dubbele EasyFlippers voor onderdelen tot 7 x 1,8 m of 2 enkele EasyFlippers die voor verschillende toepassingen ingezet kunnen worden.
Teqram Vision Guided Robotics

De SCHWEISSEN & SCHNEIDEN vindt plaats van maandag 11 tot en met vrijdag 15 september 2023 in de Messe van Essen. U vindt Teqram in hal 8 op stand 8B14.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven