Ga naar hoofdinhoud

Assemblagelijn voor e-driveproductie

De Italiaanse specialist in industriële automatisering in Turijn heeft een kant-en-klare oplossing geïmplementeerd om de productie van NIO’s elektrische aandrijfsystemen van de volgende generatie te automatiseren. Het project zorgt voor een snelle en betrouwbare co-lineproductie voor de derde generatie inductie- en permanente magneetmotoren. Deze zijn een integraal onderdeel van de eigen elektrische aandrijfsystemen (EDS) van de fabrikant van elektrische voertuigen.

De uitgebreide oplossing omvat primaire lijnen zoals assemblagelijnen voor e-motoren, de productie van versnellingsbakken en assemblagelijnen van omvormers, evenals EOL-testprocessen (End of Line). Het geheel is ontworpen om een jaarlijkse productiecapaciteit van 1 miljoen eenheden te ondersteunen voor gebruik in de elektrische sedans, coupés en SUV’s van NIO. Ook worden ze ingebouwd in geselecteerde modellen van het submerk ALPS.

Adapter met nulpuntsversteller

De geavanceerde automatiseringsoplossing van Comau levert optimale flexibiliteit en schaalbaarheid. De klant kan zijn productieomgeving aanpassen aan verschillende procesparameters voor nieuwe producten als dat nodig is. Om de flexibiliteit van de productielijn te vergroten en co-line productie van de twee elektrische aandrijfsystemen mogelijk te maken, heeft Comau samen met het e-drive-team van NIO een nieuwe adapter met nulpuntsversteller ontwikkeld. Deze verenigt ontwerp-, proces- en controle-eisen, waardoor aan verschillende montagevereisten kan worden voldaan met behoud van maximale flexibiliteit.

Automatische materiaalaanvoer

De sterk geautomatiseerde productieomgeving van Comau beschikt over 3D door vision aangestuurde robots en AGV’s voor autonome materiaaltoevoer en automatisch laden van gereedschappen, wat heeft bijgedragen aan verbetering van de productie-efficiëntie. Door wijdverbreid gebruik van 3D-camera’s met stereo-vision kon Comau de beperkingen van de vision-geleidingstechnologie op het gebied van gezichtsveld en grijpbereik te overwinnen. Behalve een goede herhaalbaarheid is hierdoor ook automatische positionering en assemblage van onderdelen mogelijk.

Bron: Robot Magazine

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven