Ga naar hoofdinhoud

ABI introduceert ABIFlexx delta robot met direct drive

De nieuwe direct drive aandrijving was te zien tijdens de WoTS (foto: Paul Quaedvlieg)

Tijdens de WOTS 2022 in Utrecht presenteerde ABI de nieuwste innovatie in de serie ABIFlexx delta robots, de ABIFlexx met direct drive motoren. Deze nieuwe variant is bijzonder snel, accuraat, stil en onderhoudsarm. Hiermee is deze ABIFlexx direct drive robot de ideale oplossing voor vele verschillende toepassingen.

ABI ontwikkelt en produceert al ruim tien jaar het eigen ABIflexx Delta robotprogramma: geavanceerde robotsystemen die aan de meest veeleisende vragen voldoen. Deze modulair opgebouwde delta robotuitvoeringen zijn in diverse bouwvormen leverbaar, waaronder de gepatenteerde Wide Delta robot waarmee tot 50% ruimte kan worden bespaard gecombineerd met een zeer efficiënt werkbereik.

Energie efficiënt en nauwkeurig

Een direct drive aandrijving biedt vele voordelen ten opzichte van de traditionele aandrijfcombinatie van motor en tandwiel vertraging. De direct drive oplossing is energie efficiënt en bijzonder accuraat, zonder speling.
Door het geheel ontbreken van de olie gevulde tandwiel vertragingen vallen de mechanische begrenzingen en levensduur beperkende eigenschappen hiervan weg en ontstaat er een onderhoudsvrije, zeer stille, snelle en nauwkeurige robot.

Één kabeltechnologie

De direct drive motor is van het type LiveDrive LDD van Genesis Robotics & Motion Technologies. Het maximale koppel ligt tussen de 56 Nm en 210 Nm. De behuizing is IP67 en de motor beschikt over een geïntegreerde motorrem. Dit type motor is beschikbaar voor 230 en 480 VAC voedingsspanning. Er zijn meerdere encoderopties en de motor beschikt één kabeltechnologie.

Hygiënische productieprocessen

De ABIflexx Delta robot blinkt uit in productieprocessen waar hygiëne een grote rol speelt. Het oppakken, plaatsen en sorteren van verpakte en onverpakte producten, of het snijden van voedsel.
Nog meer flexibiliteit is eenvoudig te bereiken door een grijperrotatie toe te voegen. Ook deze aandrijving is een direct drive motor, volledig geïntegreerd in de gripperplaat.

ABI ontwikkelt en produceert al ruim tien jaar het eigen ABIflexx Delta robotprogramma (foto: ABI)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven