Ga naar hoofdinhoud

Zwitserse bedrijven fuseren voor toekomstig succes van Faulhaber Drive Systems

De beide Managing Directors, Dr. Jonas Grossenbacher van de vestiging in La Chaux-de-Fonds en Steffen Pruchnik in Croglio, staan sinds juni 2023 samen aan het hoofd van Faulhaber SA (foto's: Faulhaber)

FAULHABER produceert en verkoopt al ruim 60 jaar aandrijvingen in Zwitserland. In juni 2023 zijn de vier dochterondernemingen in het land gefuseerd tot één bedrijf, onder de nieuwe naam FAULHABER SA. Het hoofdkantoor is gevestigd in Croglio, waar Faulhaber in 1962 zijn eerste Zwitserse vestiging opzette. De fusie moet het merk in Zwitserland versterken en samenbrengen.

Het Duitse bedrijf Faulhaber staat bekend om zijn aandrijvingen, die wereldwijd worden gebruikt. Ze worden onder andere ingezet in medische en laboratoriumtechnologie, optica, automatisering en allerlei soorten robots. Zelfs voor uitdagende ruimtemissies naar Mars viel de keus op motoren van Faulhaber. Vanaf het begin heeft Faulhaber zich toegelegd op bijzonder kleine en krachtige motoren.

Het bedrijf is opgericht in 1947 en vestigde zich in 1962 ook in het Zwitserse kanton Ticino. Na Faulhaber Minimotor SA in Croglio volgde Faulhaber Precistep SA in La Chaux-de-Fonds, in het westen van het land. In Bioggio en Grenchen heeft het bedrijf bovendien nog twee productielocaties.

Versterking merk Faulhaber voor de toekomst

De recente fusie brengt de Zwitserse Faulhaber-bedrijven samen onder één dak: Faulhaber SA. De stap maakt onderdeel uit van de strategie om het marktoptreden en het concurrentievermogen van Faulhaber in Zwitserland en op de lange termijn ook internationaal te versterken.

Het hoofdkantoor van Faulhaber SA is gevestigd in Croglio, waar Faulhaber in 1962 zijn eerste Zwitserse vestiging opzette.

De beide Managing Directors, Dr. Jonas Grossenbacher van de vestiging in La Chaux-de-Fonds en Steffen Pruchnik in Croglio, staan sinds juni 2023 samen aan het hoofd van Faulhaber SA. Steffen Pruchnik: “Met deze fusie van onze bedrijven tot Faulhaber SA willen we ons marktaandeel verder vergroten.”

Nieuwe uitdagingen en een frisse wind

De werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden van de ruim 450 Zwitserse medewerkers blijven ongewijzigd. Jonas Grossenbacher kijkt ook uit naar de nieuwe uitdagingen en de frisse wind: “De fusie brengt ons dichter bij elkaar en stelt ons in staat om een gezamenlijke strategie te volgen. De uitdaging wordt nu om een netwerk op te zetten en vier locaties in drie kantons optimaal aan te sturen.”

Het bedrijf heeft er bovendien alle vertrouwen in dat het zijn marktaandeel in de komende jaren kan vergroten. Faulhaber is al jaren een vertrouwde partner voor de industrie, vooral als er klantgerichte speciale oplossingen vereist zijn.

Ook interessant: Nieuwe zeer compacte Motion Controller zonder behuizing van Faulhaber

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven