Ga naar hoofdinhoud

Zweefvlieglier wint FEDA Young Professional Award

De winnaars van de Young Professional Award 2018, met links juryvoorzitter Michiel de Ruyter (foto: Paul Quaedvlieg).

Het Team Zweefvlieglier van Hogeschool Utrecht is winnaar geworden van de FEDA Young Professional Award 2018 (YPA). De winnaar van de derde editie van deze Award werd tijdens de vorige week gehouden beurs WoTS op de FEDA Lounge bekend gemaakt. De genomineerde studenten waren de hele week aanwezig om hun projecten te laten zien aan de beursbezoekers en mede-exposanten.

De Youn Professional Award is de prijs vanuit FEDA waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project of opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

De jury bestaat uit de leden van onder andere de onderwijscommissie van FEDA en wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter, Michiel de Ruyter, Manager Brainport Industries College.

Zweegvlieglier

De Ruyter verwoordde de beoordeling van de jury als volgt. “Het team bestaat uit studenten met de discipline werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Het project dat het team heeft gerealiseerd is het technisch verbeteren en veiliger maken van de lierstart van een zweefvliegtuig. Tevens is de cockpit voor de lierist her-ontworpen en opgeleverd.

De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd is voor de FEDA Young Professional Award 2018 zijn: de directe toepasbaarheid van het eindproduct, de doorrekening van het krachtenspel, multidisciplinair resultaat gerealiseerd met beperkte middelen en een goede doorontwikkeling van de ergonomie voor de lierist na onderzoek op verbeterpunten. De betrokkenheid en drive van het team maakte het beeld als young professionals compleet.”

Tweede prijs voor Saxion

De tweede prijs ging naar het Team Robo TAO, afkomstig van Saxion Hogeschool Enschede. Dit team gebruikte een tweearmige ABB YuMi-Robot die een WiFi-router samenstelt. Het doel is een manier van monteren te ontwikkelen die efficiënter en accurater is dan handmatige montage.

Het juryrapport voor dit team luidde als volgt. Het team bestaat uit studenten met de discipline mechatronica, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en telecommunicatie.  Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als het samenwerken van een operator en een twee-armige YuMi-Robot in de montagecel voor WiFi routers.

De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd is voor de FEDA Young Professional Award 2018 zijn: de directe toepasbaarheid van het eindproduct, de zelf ontwikkelde software, het multidisciplinair resultaat gerealiseerd met 3D geprinte hulpmiddelen vormen een goede real proto omgeving voor de implementatie van operator-robot cellen in de productieomgeving. Een praktische toegang tot gecombineerde robotisering voor de industrie.”

Vierde Young Professional Award

In 2019 organiseert FEDA  de derde editie van de wedstrijd voor studenten. De nadruk zal in die editie nog meer komen liggen op het vergroten van contacten tussen de studenten en de FEDA leden. Ook zullen vanuit de FEDA leden de young professionals die al bij hen werken, de aangemelde teams supporten.

FEDA onderhoudt hiervoor nauwe contacten met de docenten en begeleiders van de hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om het contact tussen hogescholen, docenten, studenten en het bedrijfsleven te versterken. Hogescholen en studenten kunnen zich inschrijven vanaf de site van de Feda.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven