Ga naar hoofdinhoud

Zuiniger palletiseren thema op Mocon

Via virtual reality zijn situaties met betrekking tot palletiseren te simuleren en optimaliseren, wat onder meer bijdraagt aan energetisch zuiniger palletiseren (foto: CSi).

Energetisch zuiniger palletiseren met virtual reality en dynamische buffersystemen voor het verzamelen van orders zijn onderwerpen die terugkomen in het thema logistiek in de kennistheaters op de vakbeurs Mocon op 22 en 23 april aanstaande in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Andere thema’s op de beursvloer zijn voeding en agri, verpakken en zorg. De rode draad is om tussen de verschillende sectoren kruisbestuiving te genereren.

Door bezoekers vanuit een andere sector naar hun eigen business te laten kijken en tot verrassende inzichten te laten komen, vinden zij in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch wellicht de oplossing waar ze bewust of onbewust naar op zoek zijn. Wie deel wil nemen aan het seminarprogramma en een bezoek wil brengen aan, kan een toegangsbewijs aanvragen op de website van Mocon, dat wordt georganiseerd door easyyfairs.

i-Collector

Ondanks de hoge mate van automatisering blijken orders verzamelen en groeperen in de praktijk vaak nog arbeidsintensieve processen. i-Collector Europe heeft daarvoor een oplossing ontwikkeld in de vorm van een gepatenteerd dynamisch buffersysteem. Dit systeem heeft twee functies: als eerste fungeert het systeem als productiebuffer met aan de ene kant het opvangen van productielijnen en aan de andere kant het uitgeven van orders. Oftewel ‘Batch In’ en ‘Mixed Uit’, een ontkoppeling van productie en verpakking of verzending.

Als tweede fungeert het systeem als orderpicksysteem, dat breed inzetbaar is voor onder andere e-commerce en retail, waarbij het systeem de goederen naar een persoon of robot brengt. Bij deze laatste spelen ook sequencing en consolidation een belangrijke rol. Mixed palletizing ligt dan ook in het verlengde hiervan. In de sessie wordt ingegaan op de technische toepassingen die mogelijk zijn met de i-Collector.

Zuiniger palletiseren

In een volgende sessie gaat CSi Industries (turn-key leverancier van product handlingsystemen) in op het behalen van concurrentievoordeel met innovatieve en duurzame vormen van product handling. Een innovatie die bijvoorbeeld wordt gebruikt is virtual reality om situaties met betrekking tot palletiseren zo goed mogelijk te simuleren. Je loopt dan als het ware rond in je eigen omgeving.

Bovendien wordt op deze manier het energieverbruik verlaagd en daarmee de energiekosten tot een minimum. Deze energetisch zuinige palletiser, genaamd Titan, wekt namelijk energie op en gebruikt die vervolgens ook zelf weer.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven