Ga naar hoofdinhoud

Zuinige CNC-machines

Siemens beschikt met Sinumerik Ctrl-Energy over een uitgebreid aanbod van automatiserings-, aandrijf- en softwarecomponenten en biedt ook diensten aan voor CNC-machines. Met Sinumerik Ctrl-Energy kan elke CNC-machine energie-efficiënt worden gebruikt, gedurende de gehele levenscyclus en met een gelijkblijvend hoge productiviteit.

Uitgebreide service en advies met betrekking tot de energie-efficiënte configuratie en exploitatie van een machine maken het aanbod compleet. Met de toetscombinatie ‘Ctrl’ en ‘E’ op het bedieningspaneel heeft de operator rechtstreeks toegang tot de energiemanagementfuncties van zijn machine.

Sinamics-S120-aandrijfsystemen maken een dynamisch energiemanagement in de DC-link mogelijk en beschikken over een efficiënte terugvoeding (recuperatie) in het stroomnet. De ontstane remenergie wordt hierbij niet met remweerstanden in warmte omgevormd, maar tijdelijk in de DC-link opgeslagen en optioneel teruggevoerd naar het stroomnet.

Sinamics-aandrijvingen en Siemens-motoren zijn consequent ontwikkeld met het oog op energie-efficiency. Hierdoor bereiken de geïntegreerde aandrijfmodulen van Siemens een hoog rendement van 97 tot 99%. Met een rendement van maximaal 94% bij synchrone en van maximaal 91% bij asynchrone motoren is ook het motorenassortiment van Siemens een geschikt uitgangspunt voor energie-efficiënte machineconcepten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven