Ga naar hoofdinhoud

Zuidberg met noviteit op Agritechnica

Het nieuwe Zuidberg High Speed Track System vervangt alleen de achterwielen door tracks en de voorwielen blijven in takt (foto: Zuidberg)

Op de beurs Agritechnica in Hannover (D), die op 10 november van start gaat, zal Zuidberg het High Speed Track System Concept presenteren. Met dit systeem claimt Zuidberg geen snelheidsreductie, geen aanpassing ratio van trekker en een verhoogd rijcomfort.

Bij conventionele after-market tracksystemen wordt de rijsnelheid van de trekker ongeveer met 40% gereduceerd en kan bij toepassing van alleen achtertracks de mechanische vierwielaandrijving niet ingeschakeld worden.

Uitwisselbaarheid tracks en banden

Het grote voordeel is dat door dit tracksysteem de trekker middels eenvoudige ombouw ook op wielen kan blijven rijden, dit in tegenstelling tot andere ‘oplossingen’. De voordelen van tracks, meer tractie, smalle bouwwijze, minder bodemdruk, blijven hierdoor gewaarborgd en worden gecombineerd met de voordelen van de wendbaarheid van de trekker.

Geïntegreerde transmissie

Door de oplossing met de geïntegreerde gepatenteerde transmissie blijft de mechanische ratio van de trekker in takt, waardoor er geen snelheidsreductie van het voertuig plaatsvindt en de vierwielaandrijving gewoon gebruikt kan worden.

Nieuw veerconcept

Het High Speed Track System heeft een geheel vernieuwd veerconcept. In het veersysteem worden niet alleen de loopwielen geveerd, zoals gebruikelijk is bij andere tracksystemen, maar het gehele tracksysteem inclusief keerwielen. Dit wordt bereikt door een vast aanbouwframe aan de trekker te monteren voorzien van draaipunten en een hydraulische cilinder met een accumulator.

Het veersysteem heeft een slag van 80 mm. Daarnaast kunnen de loopwielen nog onafhankelijk zijdelings pendelen om de contour van de weg te volgen. Door dit nieuwe veerconcept wordt niet alleen het comfort van de gebruiker verhoogd, maar ook de levensduur van zowel voertuig als tracksysteem verlengd.

Agritechnica

Het High Speed Track System Concept is te zien op de stand van Zuidberg Tracks in hal 3 (03-C25).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven