Ga naar hoofdinhoud

Zonnepark met fotovoltaïsche kabels van Nexans

Het zonnepark, gelegen in de Gironde, zal jaarlijks meer dan 350 GWh produceren met een piekvermogen van 300 MW (foto: Nexans)

Nexans heeft een contract getekend met Eiffage Energie voor de levering van speciale fotovoltaïsche en stroomkabels voor het zonnepark van Cestas in Zuidwest-Frankrijk. Dit grootste zonnepark van Europa wordt aangesloten met EnergyflexÒ fotovoltaïsche kabels van Nexans. Het contract met Eiffage Energie voorziet in de levering van 90% van de kabels bestemd voor het zonnepark van Cestas in het zuidwesten van Frankrijk.

In het kader van dat contract produceert en levert Nexans ongeveer 5.000 km midden- en laagspannings-, fotovoltaïsche (PV) en datacommunicatiekabels (glasvezel). Eiffage Energie opereert namens Clemessy, dat een consortium leidt van meerdere investeerders, waaronder Neoen. Het is opgericht voor de bouw, de exploitatie en het onderhoud van het park.

Zonnepark van 250 hectare

Op een terrein van 250 hectare worden ongeveer één miljoen zonnepanelen geplaatst, verdeeld over 25 zonne-energiecentrales. Het park wordt in oktober 2015 op het elektriciteitsnet aangesloten.

De EnergyflexÒ-kabels van Nexans garanderen duurzame en efficiënte verbindingen tussen de PV-panelen en de omvormers, die zonne-energie omzetten in bruikbare wisselstroom. Nexans ontwikkelde dit productgamma om te voldoen aan de groeiende vraag naar betrouwbare en efficiënte kabels op de gespecialiseerde fotovoltaïsche markt.

Fernando Dos Santos, hoofd van de fotovoltaïsche projecten bij Eiffage Energie, vertelt: “Eiffage Energie heeft Nexans voor dit project gekozen omwille van zijn complete gamma van laag- en middenspannings- en fotovoltaïsche kabels. Een andere doorslaggevende factor was het feit dat Nexans geavanceerde logistieke oplossingen aanbiedt en direct op de site levert.”

De kabels worden geproduceerd in de Franse fabrieken Bourg-en-Bresse, Jeumont en Andrézieux. De installatie zou afgerond moeten zijn tegen de zomer van 2015.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven