Ga naar hoofdinhoud

ZF en ADS van Stigt breiden samenwerking uit

ZF en ADS van Stigt verbreden hun zakelijke relatie met het roerpropeller- en tunnelschroef segment. Van links naar rechts Reiner Viebahn (ZF), Dave Plug (ADS van Stigt) en Andre Körner (ZF). (foto: ZF)

Op de maritieme vakbeurs Europort hebben ZF en ADS van Stigt hun jarenlange samenwerking bevestigd en uitgebreid. Technologiegroep ZF levert niet langer alleen transmissies aan de Nederlandse distributeur, maar ook roerpropellers, tunnelschroeven en stuursystemen. Dit stelt scheepswerven en vlootbeheerders in staat om beter toegang te krijgen tot de maritieme technologie van ZF.

Met een bedrijfsgeschiedenis van een halve eeuw heeft ADS van Stigt naam gemaakt als verkoopagent, distributeur en dienstverlener voor maritieme en industriële klanten. ZF draagt bij aan deze reputatie door al meer dan veertig jaar scheepstransmissies t leveren aan de Nederlandse partner.

Beide bedrijven hebben hun samenwerking nu versterkt en uitgebreid. ADS van Stigt gaat het portfolio uitbreiden met roerpropellers, tunnelschroeven en stuursystemen van ZF. Dit stelt de in Gorinchem gevestigde onderneming in staat om complete, als systeem geïntegreerde voortstuwingsoplossingen te leveren voor offshore-toepassingen, binnenvaart, werkboten, superjachten en vissersboten. Voor ZF betekent de verder uitgebreide samenwerking een betere toegang tot belangrijke markten, vooral in de Benelux-landen.

Door de vernieuwde samenwerking gaat ADS van Stigt nu roerpropellers en thrusters van ZF distribueren. (foto: Paul Quaedvlieg)

Langdurige samenwerking

“De technologische expertise van ZF is een belofte die het bedrijf al meer dan veertig jaar waarmaakt. Het is een groep waar we trots op zijn om mee samen te werken”, zegt Dave Plug, managing director van ADS van Stigt.

“De samenwerking met ADS is voor ZF al meer dan veertig jaar gunstig. We zijn blij een nieuw hoofdstuk in onze gezamenlijke geschiedenis te openen met deze uitbreiding van ons portfolio”, aldus Andre Körner, directeur van de commerciële en snelle ambachtelijke productlijn bij ZF. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven