Ga naar hoofdinhoud

Zevende as van Rollon: extra maten voor kleine robots

Rollon heeft zijn assortiment zevende assen uitgebreid met twee extra maten voor automatiseringstaken met een lager laadvermogen (foto: Rollon)

Met de productlijn Seventh Axis biedt Rollon een uitgebreid portfolio van modulaire aluminium assen voor robottoepassingen. Nu is het assortiment uitgebreid met twee extra maten in het lagere segment.

Kleine robots en cobots zijn een nieuwe trend. Door hun geringe grootte hebben zij echter slechts een zeer korte reikwijdte. Indien een groter werkbereik vereist is – bijvoorbeeld om verschillende taken op meerdere plaatsen te kunnen uitvoeren – moet de actieradius worden vergroot door middel van een zogeheten zevende as. Deze lineaire as wordt gebruikt als drager van de robot zodat een groot bereik kan worden gerealiseerd. Het portfolio wordt nu uitgebreid met extra maten. De verscheidenheid aan varianten maakt een zeer nauwkeurige dimensionering van de as mogelijk en drukt zo de kosten voor de gebruiker.

Kleine ladingen met grote efficiëntie verplaatsen

De nieuwe maten 120 en 160 zijn ontworpen voor robots met een laadvermogen van 3-6 kg. De geëxtrudeerde aluminiumprofielen worden gekenmerkt door een hoge stijfheid, draagvermogen, precisie en betrouwbaarheid – en dat alles in een bijzonder compact ontwerp. Zij bieden een herhaalnauwkeurigheid van ±0,05 mm en bereiken verplaatsingssnelheden van 2 m/s en versnellingen van 4 m/s2. De maximale slag is 6.000 mm. Het modulaire mechanische systeem omvat alle noodzakelijke componenten en uitgebreide accessoires en is geschikt voor wandmontage, vloermontage en plafondmontage.

Flexibiliteit en zuinigheid

Of het nu gaat om werktuigaanvoer, machinebelading of assemblageautomatisering: de nieuwe Rollon assen met tandriemaandrijving zorgen voor nieuwe mogelijkheden voor gebruikers om hun robots en cobots nog efficiënter en flexibeler in te zetten. In principe geldt: hoe groter de reikwijdte die voor het proces vereist is, hoe meer de gebruiker bespaart door een robot en lineaire as te combineren in vergelijking met twee of meer afzonderlijke robots.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven