Ga naar hoofdinhoud

Zevende as voor robottoepassingen

Op de TechniShow legt Rollon de nadruk op de Actuator System Line die bestemd is voor industriële automatisering in de procesindustrie, logistiek en verpakkingsindustrie. Op de stand laat het bedrijf onder meer een seriemodel van de zogeheten zevende as in actie zien. Deze lineaire as wordt gebruikt als drager van een knikarmrobot, die daardoor een groot bereik krijgt.

Met de Actuator System Line kunnen astelescopen worden opgebouwd, die in serie een geschcikt feeder- of transportsysteem vormen voor de aanvoer van producten naar machines of voor het transport van producten tussen de diverse bewerkingsstations in een productieproces. Een dergelijk feedersysteem kan ook in een beperkte ruimte efficiёnt worden ingezet; bijvoorbeeld in situaties waar veiligheidszones zijn of waar de machines veel plaats in beslag nemen.

Zevende as

Rollon zevende as 2In de praktijk is een reikwijdte van 4,5 m mogelijk en de te tillen massa kan oplopen tot 80 kg per aangedreven as. De telescoopfeeders van Rollon worden afhankelijk van de toepassing aangepast en individueel afgesteld. De maximale snelheid van het systeem ligt op 8,5 ,/s, de maximale versnelling is 19 m/s². Met deze parameters kan bijvoorbeeld per cyclus een afstand van 4 m in minder dan een seconde worden overbrugd.

Met de Seventh Axis uit de Actuator System Line wordt het bereik van robots verder uitgebreid. De robot beweegt in zijn geheel over een lineaire as. Op de TechniShow wordt de as gebruikt als drager van een knikarmrobot, die een maximale snelheid van 4 m/s heeft bij een maximale versnelling van 4 m/s². De herhalingsnauwkeurigheid ligt bij +/- 0,05 mm.

In theorie kunnen met de zevende as afstanden tot 40 m worden overbrugd. De smering gebeurt door de integratie in de aansturing van de robot volautomatisch. Als optie kan een metalen afdekplaat voor bescherming tegen vervuiling worden gemonteerd. Ook een afdekplaat waarop de operator kan lopen, is leverbaar. Behalve voor montage op de grond zijn er ook installatiesystemen beschikbaar voor montage aan het plafond of aan de wand.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven