Ga naar hoofdinhoud

Zesde editie Safety Event

De zesde editie van het Safety Event is op 12 mei aanstaande in het Evoluon in Eindhoven (foto: Mybusinessmedia).

Op 12 mei vindt op de inmiddels vertrouwde locatie in het Evoluon in Eindhoven voor de zesde maal het Safety Event plaats. Het overkoepelend thema dit jaar is ‘Machineveiligheid: van hefbrug tot robot’. Ook dit jaar vindt in de ochtend een plenair lezingenprogramma plaats, in de middag wordt gevolgd door een reeks van zes parallelle learnshops. Tussen de bedrijven door kunnen bezoekers op de Safety Markt hun licht opsteken bij bedrijven die producten en diensten rondom machineveiligheid aanbieden.

Een belangrijke troef van het Safety Event zijn elk jaar de Safety Doctors die goed worden bezocht. Tijdens de sessies kunnen bezoekers direct antwoord krijgen op prangende veiligheidsvraagstukken. Ze kunnen hun vragen van te voren doorgeven. Voorafgaand aan het event krijgen de vraagstellers te horen welke Safety Doctor de specifieke vragen beantwoordt. Wie geen vragen heeft, kan gewoon bij een sessie aansluiten.

Programma Safety Event

Het plenaire programma start met de lezing getiteld ‘New Legislative Framework 2015, bent u er klaar voor?’ In de tweede keynote lezing komt het proces van de CE-markering van de grootste beweegbare brug van Nederland ter sprake, de Nieuwe Botlekbrug. De derde ochtendlezing gaat in op de veel gestelde vraag: hoe controleer je of een CE-markering terecht is aangebracht.

De middag is ingeruimd voor twee series van drie learnshops. De bezoeker kan voor de eerste serie een keuze maken uit:

  • CE-markering voor beginners
  • Robotveiligheid en de samenwerking tussen mens en robot
  • CE-markering in de aannemerij.

De tweede serie omvat:

  • Lockout-Tagout-Tryout: meer dan even een slotje plaatsen
  • Ontwerpen en toepassen van applicatiesoftware in veiligheidsPLC’s
  • Opstellen van een risicobeoordeling (Machinerichtlijn) of een RI&E (Arbowet).

Aanmelding

Meer informatie over programma, sprekers en Safety Doctors is te vinden op de website van het Safety Event. Wie zich voor 12 april registreert krijgt toegang na betaling van € 99 exclusief BTW. Na die datum is dat € 150. Voor abonnees op a&b of De Constructeur geldt dan een korting. Lunch en consumpties zijn bij de prijs inbegrepen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven