Ga naar hoofdinhoud

Yaskawa viert eeuwfeest

Een Yaskawa lasrobot aan het werk bij landbouwwerktuigenfabrikant Kverneland in Nieuw Vennep (foto: Yaskawa Benelux)

Yaskawa Benelux viert a.s. donderdag het feit dat het moederbedrijf dit jaar het honderdjarig bestaan viert. De onderneming begon in 1915 in Japan als producent van elektrische aandrijvingen. Gedurende de afgelopen eeuw ontwikkelde het bedrijf verschillende technologische innovaties, zoals de super synchrone motor en de Motoman L10 robot.

In 1981 is Yaskawa Europe opgericht (met hoofdkwartier in Eschborn, bij Frankfurt am Main) en werden de eerste Motoman robots verkocht. In 2010 zijn de bedrijfsonderdelen Drives & Motion en Robotics samengevoegd tot het nieuwe Yaskawa Europe.

Yaskawa wordt totaalaanbieder

Met de acquisities van de Duitse besturingenfabrikant VIPA in 2012 en de Finse motorenfabriek The Switch in 2014 werd de onderneming een echte Total Solution Provider. In de jaren 2015-2016 worden nieuwe innovaties op de markt gebracht in de vorm van Robotics (DX200), Motion (Sigma-7), Drives en nieuwe geïntegreerde Solutions met VIPA (iMC7).

De ontwikkeling van productie van de diverse producten vindt in het buitenland plaats. In de Benelux ligt de focus behalve op verkoop ook op het ontwikkelen van applicaties, meestal in samenwerking met partners en system integrators. Innovatie staat daarbij hoog in het vaandel.

Op roboticagebied kijkt het bedrijf behalve naar de reeds lange tijd bestaande industriële robots ook naar servicerobots, in brede zin. Gezien de toenemende vergrijzing in de westerse wereld verwacht de onderneming hier een groeimarkt, waarbij uiteraard ook de sociale en veiligheidsaspecten alle aandacht krijgen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven