Ga naar hoofdinhoud

Yaskawa toont krachtige cobot op TechniShow

De HC20 cobot is geschikt voor het hanteren van grote werkstukken of het gelijktijdig verwerken van meerdere werkstukken. (foto: Yaskawa)

Cobots verlagen voor veel bedrijven de drempel om de eerste stappen te zetten in productieautomatisering. Maar cobots zijn vaak beperkt in capaciteit, zodat een reguliere industriële robot wordt ingezet. Het antwoord van Yaskawa hierop is de HC20DT, een cobot met 20 kg payload en een bereik van 1.70 m. Deze nieuwe cobot zal op de Yaskawa stand op de TechniShow live in actie te zien zijn.

Met een IP67 beschermingsklasse en food grade uitvoering kan de HC20DT in een breed scala aan industriële omgevingen worden toegepast. Hij is voorzien van een nieuw type ingebouwde Ethernet-kabel waarbij het eenvoudig is om een camera op het uiteinde van de robot te monteren.

Cobot met grotere capaciteit

De HC20 kan worden bediend met de YRC1000micro robotcontroller. Zoals alle HC-serie robots is de cobot uitgerust met sensoren voor de samenwerking met mensen. Hij stopt automatisch wanneer een externe kracht wordt gedetecteerd die de limiet op vooraf ingestelde waarden overschrijdt.

De arm is ontworpen in een vorm die voorkomt dat de handen van mensen vast komen te zitten of bekneld raken. De Yaskawa HC cobots kunnen allemaal worden voorzien van de nieuwe Smart Pendant, waarmee de programmering en bediening bijzonder eenvoudig gemaakt wordt.

Cobots en robots op TechniShow

Op de TechniShow 2020 (17–20 maart in Jaarbeurs Utrecht) toont Yaskawa samen met partners BMO en ProduLas een gevarieerd aantal cobot- en robotoplossingen voor handling en lassen.

BMO is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award met de Smart Centric E-Clamp. Deze intelligente centrische, automatisch instelbare machineklem is ontwikkeld voor het klemmen van meerdere productformaten in één continu proces. De SCE verlaagt de drempel tot automatiseren en maakt ‘high mix-high volume’ belading bereikbaar. BMO zal ook twee robotcellen live demonstreren.

Lasrobots

Op de Yaskawa stand zal ook de Weld4U cobotcel van ProduLas te zien zijn. Deze cel is voorzien van een hybride Yaskawa HC10 robot, die zowel industriële robot als cobot is. Hier is het eenvoudig programmeren en handmatig bewegen van een cobot gecombineerd met de uitgebreide lasfuncties van een lasrobot. Te denken valt aan pendelen, naadvolgen via een lichtboogsensor, tactiel zoeken en multilayer lassen.

De Weld4U lasoplossing is geschikt voor elk bedrijf dat eenvoudig klein seriewerk heeft om te lassen. Deze opstelling is een ongecompliceerd instapmodel voor het robotlassen.

De ArcWorld formule is simpel: de Yaskawa robot, manipulator, controller en stroombron staan samen op een enkel platform – ruimtebesparend en onmiddellijk klaar voor gebruik. Tevens is op de TechniShow een booglascel met foutherstelfunctionaliteit te zijn. Het doel van deze applicatie is de detectie en snelle afhandeling van lasfouten die kunnen optreden tijdens synchroon lassen van onderdelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven