Ga naar hoofdinhoud

Yaskawa ontwikkelt Triton processor speciaal voor industriële toepassingen

De profichip Triton processor is uitgerust met een geïntegreerde Ethernet-switch, encryptie en een gebruiksklare backplane-master. (Foto: Yaskawa)

Yaskawa levert een complete range ASICs, die speciaal zijn ontwikkeld voor veeleisende industriële automatiseringstoepassingen. Een voorbeeld is de Triton. Deze innovatieve processor combineert industrieel gigabit Ethernet communicatie, PLC, Backplane Master en Motion Controller in één robuuste chip. Dit resulteert in lage cost of ownership, bijvoorbeeld door de geïntegreerde backplane en zeer lage energieconsumptie. Door het uitgekiende ontwerp levert de processor maximale performance tot +125 °C.

De robuuste profichip Triton processor is speciaal gemaakt voor industriële toepassingen. De processor is al uitgerust met geïntegreerde Ethernet-switch, encryptie en een gebruiksklare backplane-master. Het biedt daarmee een toekomstbestendige oplossing voor maatwerksystemen met een lage total cost of ownership. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in omgevingen met alle gangbare op Ethernet gebaseerde protocollen of klassieke veldbussen.

Alles-in-één-chip

De chip heeft drie kernen. Met ondersteuning voor het embedded Linux-besturingssysteem dat binnenkort wordt geïmplementeerd, is de chip ook geschikt voor het ontwikkelen van nieuwe soorten controllers voor toekomstige generaties machines, aandrijflijnen en robots. De alles-in-één-oplossing biedt realtime industriële communicatie, betrouwbare en synchrone backplane-communicatie en veilige codering.

Industriële omgevingen

De huidige high-performance processor is speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen: hij is daarom bestand tegen zelfs de hoogste temperaturen, zoals die optreden door kleine behuizingsafmetingen, hoge omgevingstemperaturen of in een gesloten schakelkast, zonder prestatieverlies. De energiebesparende profichipTriton staat vooral bekend om zijn lage vermogensverlies en hoge prestaties voor motion gestuurde toepassingen.

Doordat actieve koeling niet meer nodig is, worden kosten en onderhoud gereduceerd en zijn de afmetingen daardoor ook veel kleiner.

Mogelijk ook interessant: Yaskawa’s flexibele frequentieregelaars dankzij meer dan 100 jaar kennis

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven