Ga naar hoofdinhoud

Yaskawa lanceert nieuwe generatie handlingsrobots

De nieuwe GP8 handlingsrobot (foto: Yaskawa)

Yaskawa breidt het brede gamma van industriële robots verder uit met de nieuwe GP-serie voor handlingstoepassingen. Tijdens de Empack/Automation beurs in april zal de Benelux introductie plaatsvinden van de nieuwe GP7 en GP8 modellen.

Deze nieuwe robots GP7 en GP8 hebben respectievelijk een draagvermogen van 7 en 8 kg en zijn niet alleen de snelste in hun klasse; ze zijn ook volledig uitgevoerd in beschermingsklasse IP67. Ze kunnen dus zonder verdere aanpassingen worden gebruikt in vochtige omgevingen voor handling en andere automatisering. De nieuwe GP robots zijn ook leverbaar in “food-grade” uitvoering zodat ze ook direct in bijvoorbeeld primaire verpakkingsprocessen kunnen worden ingezet.

Slank ontwerp
Het slanke ontwerp en de “clean-line” uitvoering zorgen ervoor dat de robots gemakkelijk in bijvoorbeeld verpakkingsmachines kunnen worden geïntegreerd. Er is slechts één robotkabel nodig om de manipulator aan de besturing te verbinden. Deze kan optioneel door de voet van de robot worden ingevoerd waardoor de reiniging nog eenvoudiger wordt.

Nieuwe besturing
Robots van de GP serie worden bestuurd door de eveneens nieuwe YRC1000 besturing. Deze nieuwe besturingsgeneratie biedt uitgebreide connectivity met alle gangbare besturingsplatforms waardoor de robots maximaal zijn voorbereid voor gebruik in Industrie 4.0 omgevingen. Met de MOTOLogix interface kunnen de nieuwe GP-robots rechtstreeks vanuit een PLC worden bestuurd,  waardoor inzet en bediening verder vereenvoudigd wordt.

Bediening
De programmeerterminal van de YRC1000 besturing biedt een verbeterd bediengemak. Met slechts 730 g is het de lichtste apparatuur in zijn categorie en kan de positie en status van een robot via het 3D-robot-model scherm aangeven. Het touchscreen maakt intuïtieve bediening voor eenvoudige bewegingen mogelijk en scrollen met de cursor. Ten slotte, de nieuwe GP modellen zijn voorzien van de snelle en zeer dynamische servomotoren van de Yaskawa Sigma-7-serie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven