Ga naar hoofdinhoud

Yaskawa Benelux en IRS Robotics vieren samenwerking

Vlnr: Rob Busser (manager TCS Yaskawa Benelux), Eddie Mennen (directeur Yaskawa Benelux) en Patrick Waltmans (Directie IRS Robotics)

In 2012 is er een officiële samenwerkingsovereenkomst tussen Yaskawa Benelux en IRS Robotics uit Budel getekend inzake verschillende activiteiten en coördinatie met betrekking tot onderhoud- en storingsservice voor Yaskawa Motoman robots in de Benelux. Inmiddels zijn er 2 jaar verstreken en zijn in nauwe samenwerking gestelde service-upgrade doelstellingen behaald.

Honderden robots zijn in beeld waardoor de Yaskawa robots van een nog langere levensduur verzekerd zijn en sneller ingesprongen kan worden in geval van een eventuele storing. Er is voortdurend geïnvesteerd in opleidingen, mankracht en tools. Denk bijvoorbeeld aan vetanalyse-apparatuur. Hiermee kan het eventuele percentage metaaldeeltjes in het vet gemeten worden wat een indicatie kan zijn voor gearboxslijtage door bijvoorbeeld verkeerde belasting op bepaalde assen.

Goed onderhoud verhoogt rendement

Voorkomen is beter – en prijsgunstiger – dan genezen. Het grote voordeel en de doelstelling van Yaskawa blijft echter, dat er niet met vaste contractkosten wordt gewerkt om van het basis-serviceapparaat gebruik te kunnen maken. Ook voor ‘op maat’ afgestemde trainingen of programmeerservice kunnen de ervaren engineers van Yaskawa en IRS worden ingeschakeld, waarmee het rendement van de geïnstalleerde robots nog verder kan worden verhoogd.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven