Ga naar hoofdinhoud

Yanmar introduceert elektrificatiestrategie voor off-road voertuigen 

Yanmar zal door de overname vanbatterijtechnologiebedrijf ELEO zijn portfolio van geëlektrificeerde aandrijflijnen uitbreiden (foto: Yanmar)

Yanmar, leverancier van krachtoplossingen en industriële machines, introduceert zijn elektrificatiestrategie voor off-road voertuigen en apparatuur op Bauma 2022, de internationale bouwmachinebeurs die in München plaatsvindt van 24 tot en met 30 oktober.

Yanmar zal zijn off-road productportfolio, toewijding aan de levenscycluswaarde voor de klant en toekomstvisie voor industriële apparatuur laten zien. Een aantal hoogtepunten zijn: de elektrificatiestrategie voor e-powertrains, een demonstratie van elektrisch materieel, een Yanmar/ELEO modulair, batterijsysteem met hoge dichtheid en een verlengde garantie van 5 jaar voor TN-serie motoren.

All-in-one systeemintegrator

Yanmar zal zich vestigen als de all-in-one systeemintegrator voor slimme geëlektrificeerde krachtoplossingen op maat van de toepassingsspecifieke behoeften van individuele OEM’s. In zijn hoedanigheid van systeemintegrator zal Yanmar de systeemengineering, het ontwerp en productie van e-powertrains uitvoeren, terwijl het ook zorgt voor de ontwikkeling van besturingen, systeemevaluatie, inkoop, productie en kwaliteitsborging. Terwijl Yanmar zich ontwikkelt tot leverancier van geëlektrificeerde oplossingen, blijft het bedrijf trouw aan zijn kernwaarden van duurzaamheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en robuustheid, samen met de belofte om een betrouwbare en vertrouwde partner voor klanten te zijn – waarden die het bedrijf al meer dan 110 jaar hoog in het vaandel heeft staan.

Elektrische graafmachine

De heer Tomohisa Tao, President Yanmar Power Technology Co. Ltd.: “Als Yanmar de uitdagingen van de komende eeuw aan wil gaan, zal onze transformatie nieuwe producten met alternatieve brandstoftechnologieën omvatten.” Op bauma 2022 zal Yanmar een geëlektrificeerd demonstratievoertuig tonen dat de praktische toepassing van de systeemintegrator technologieën van het bedrijf laat zien. Aangedreven door een efficiënte elektrische aandrijving en hard werkende 48-volt accu’s met snellaadmogelijkheid, is de elektrische graafmachine een stille, emissievrije machine die is ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende emissiebeperkingen. De machine is een voorbeeld van Yanmars systeemintegratortoepassingstechnologie, waarbij kracht- en regelsystemen worden geïntegreerd met geavanceerd toepassingsbeheer in een veelzijdige en gebruiksvriendelijke machine.

ELEO – modulaire batterijsystemen

Een belangrijke mijlpaal voor het realiseren van de milieu-uitdagingen die we moeten overwinnen, is de overname van het batterijtechnologiebedrijf ELEO, een snelgroeiende ontwikkelaar en fabrikant van krachtige modulaire batterijsystemen. Deze overname zal Yanmar’s mogelijkheden op het gebied van geëlektrificeerde aandrijflijnen uitbreiden met veelzijdige, op maat gemaakte oplossingen voor off-road toepassingen. ELEO bouwt een nieuwe batterijproductiefabriek, waardoor de jaarlijkse batterijproductiecapaciteit vertienvoudigd wordt tot 500MWh – het equivalent van ongeveer 10.000 batterijpakketten.

Garantie

Yanmar biedt 5 jaar garantie aan voor off-road voertuigen. De lancering van de nieuwe 5-Year Warranty (of 5.000 uren) zorgt voor een verdere verbetering van de duurzaamheid en verlengde eigendom van de huidige line-up van schone dieseloplossingen tijdens de transformatie naar koolstofneutrale energieoplossingen. Deze verlengde garantie is gratis en geldig voor motoren uit de TN-serie die in Europa worden verkocht en op Europees grondgebied worden gebruikt.

Zero-emissie

Yanmar onderneemt een reeks van activiteiten in het streven naar een duurzame samenleving om te komen tot zero-emissie en een duurzame toekomst. Het bedrijf is al begonnen met verschillende nieuwe energieprojecten in verschillende bedrijfsonderdelen, waaronder warmtekrachtkoppeling op waterstof, onderzoek naar scheepsmotoren op waterstofbrandstof, warmtekrachtkoppeling op biogas, dual-fuel energieoplossingen met aardgas, brandstofceltechnologie voor de scheepvaart, slimme landbouw en technologieën voor het recyclen van hulpbronnen.

Tijdens Bauma is Yanmar te vinden op stand A4.425

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven