Ga naar hoofdinhoud

Yanmar positioneert zich als all-in-one systeemintegrator van e-powertrains

Tijdens bauma 2022 in München, Duitsland, toonde Yanmar zijn elektrificatiestrategie voor off-road equipment en apparatuur (foto's: Paul Quaedvlieg)

Nu fabrikanten van bouwmachines en aandrijflijnen evolueren in de overgang van traditionele verbrandingsmotoren naar elektrische aandrijvingen, is de focus op systeemintegratie en op maat gemaakte oplossingen belangrijker dan ooit. Tijdens de Bauma 2022 in München, Duitsland, toonde Yanmar zijn elektrificatiestrategie voor off-road equipment en apparatuur. Daarbij geholpen door de batterijtechnologie van ELEO uit Helmond.

Mevrouw Shiori Nagata, directeur en lid van de raad van bestuur bij Yanmar, schetste hoe het bedrijf wil bijdragen aan een koolstofneutrale toekomst. Daarbij biedt het bedrijf optimale oplossingen voor zijn klanten en wil een alles-in-één integrator van elektrificatiesystemen wil worden.

“In de wereld van bouwmachines en aandrijfsystemen is een evolutie gaande in het streven naar een koolstofneutrale toekomst. Fabrikanten van machines en aandrijfsystemen zitten midden in een enorme transformatie van traditionele verbrandingsmotoren naar een nieuwe wereld van batterijen, elektrische aandrijflijnen en het gebruik van diverse alternatieve brandstoftechnologieën.”

Shiori Nagata, directeur en lid van de raad van bestuur bij Yanmar

“Dit nieuwe scenario brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor OEM’s en leveranciers van aandrijfsystemen. In de afgelopen 110 jaar waren de kernwaarden van Yanmar duurzaamheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en robuustheid, Vandaag de dag is de inzet voor een duurzame toekomst onze merkverklaring”, aldus Nagata.

Nieuwe elektrificatiestrategie

Carlo Giudici, Yanmar Europe Sales Director EMEA, voegde hieraan toe: “We hebben een nieuwe elektrificatiestrategie die een portfolio van nieuwe energietechnologieën en producten omvat, allemaal gebaseerd op de nadruk op teamwork en samenwerking met onze partners. Yanmar positioneert zich als de one-stop, all-in-one systeemintegrator van e-powertrains voor off-road machines.”

Yanmar toonde diverse concepten zoals deze hybride oplossing met generator en batterij

“Door met Yanmar samen te werken, kunnen OEM’s zich richten op hun kernactiviteiten en uitdagingen en met een gerust hart alle problemen met betrekking tot elektrificatie uitbesteden aan ons. We bouwen optimale besturingssystemen voor de apparatuur van onze OEM’s, bieden bewaking op afstand en bieden wereldwijd volledige aftersales service. Deze aanpak betekent ook dat wij onze OEM-partners en klanten ondersteunen bij het bereiken van hun eigen milieu- en prestatiedoelstellingen.”

Aandrijflijnen afgestemd op specifieke behoeften

Yanmar zei dat door samen te werken met een bedrijf als systeemintegrator, OEM’s een geïntegreerde oplossing krijgen voor slimme elektrische aandrijflijnen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van hun individuele toepassingen – van het ontwerp, inclusief conceptvoorstellen, tot systeemcontrole, systeemevaluatie, inkoop, productie, kwaliteitsborging en after-sales service.

Schaalbare en modulaire batterijtechnologie

In een andere stap naar de uitvoering van zijn elektrificatiestrategie kondigde Yanmar in april van dit jaar aan dat het een meerderheidsaandeel heeft verworven in ELEO Technologies B.V., een snelgroeiend bedrijf voor batterijtechnologie gevestigd in Helmond, Nederland. Door de integratie van ELEO’s geavanceerde, schaalbare en modulaire batterijtechnologie zal Yanmar zijn mogelijkheden op het gebied van geëlektrificeerde aandrijflijnen uitbreiden met veelzijdige, op maat gemaakte oplossingen voor off-road toepassingen.

Bas Verkaik van ELEO toont de nieuwe generatie batterijen op de Yanmar stand op de Bauma 2022

Nieuwe generatie batterijen

Op de Bauma introduceerde ELEO zijn nieuwste generatie producten die speciaal zijn ontwikkeld voor OEM’s met een hoge mix en lage volumes. Bas Verkaik, medeoprichter van ELEO: “We zijn erg blij dat we eerder dit jaar met Yanmar in zee zijn gegaan. Samen met hun ambitieuze elektrificatievisie bevinden we ons in de unieke positie om onze technologie te verspreiden naar OEM’s over de hele wereld en zo de adoptie van geëlektrificeerde aandrijflijnsystemen wereldwijd te versnellen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven