Ga naar hoofdinhoud

Yanmar neemt snelgroeiende batterijfabrikant ELEO over

Takayuki Onodera (Yanmar) en Bas Verkaik (ELEO) bij het ondertekenen van de overeenkomst (foto: ELEO)

Yanmar Holdings Co., Ltd., een Japans familiebedrijf gevestigd in Osaka, Japan, heeft vandaag officieel aangekondigd dat het een meerderheidsbelang heeft verworven in ELEO Technologies B.V., een snelgroeiend batterijtechnologiebedrijf gevestigd in Helmond. Met de integratie van ELEO’s geavanceerde, schaalbare en modulaire batterijtechnologie breidt Yanmar de mogelijkheden van haar elektrische aandrijflijnen verder uit met maatwerk oplossingen voor industriële toepassingen.

“We zijn onwijs enthousiast over de samenwerking met Yanmar” zegt Bas Verkaik, medeoprichter van ELEO. “Yanmar’s toonaangevende marktpositie, sterke reputatie, wereldwijde netwerk en decennialange ervaring in de markt zijn een perfecte match met ELEO’s geavanceerde batterijsystemen. Dit gaat de elektrificatie van industriële toepassingen wereldwijd enorm versnellen.”

Meerderheidsbelang

Yanmar verwierf een meerderheidsbelang in ELEO via haar dochtermaatschappij Yanmar Europe B.V.. In de reeks transacties werden alle aandelen van Lumipol Group, een vroege-fase investeerder in ELEO, overgenomen. De financiële voorwaarden van de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.

Zelfstandige entiteit

ELEO blijft, na de toetreding tot de Yanmar Group als onderdeel van Yanmar Power Technology Co., opereren als zelfstandige entiteit op de huidige locatie in Helmond. Ook de drie oprichters, Bas Verkaik, Jeroen Bleker en Bram van Diggelen, blijven gecommitteerd aan het bedrijf en zullen zich richten op het verder ontwikkelen van de technologie en het versnellen van de bedrijfsgroei.

De raad van bestuur van het bedrijf wordt gevormd door de drie oprichters en diverse sleutelfiguren binnen Yanmar. Aandrijftechniek interviewde onlangs nog Jeroen Bleker, een van de oprichters van ELEO. Dat interview is hier terug te lezen.

Ontwikkeling elektrische aandrijflijnen

“Yanmar zet flink in op de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnoplossingen, zodat onze klanten de transitie kunnen maken naar emissievrije oplossingen zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit”, zegt Tomohisa Tao, President van Yanmar Power Technology.

ELEO Yanmar
Yanmar is actief in diverse sectoren zoals aandrijvingen voor mobiele machines en maritiem (foto: ELEO)

“De investering in ELEO geeft ons de mogelijkheid om hun innovatieve technologie toe te passen die ontwikkeld is voor de uitdagende omstandigheden waarin onze klanten werken. We kijken ernaar uit om samen met het ELEO-team verder te werken aan hun progressieve product-roadmap en om hen met onze ervaring en expertise te ondersteunen in het ingezette groeipad, naar de realisatie van een duurzame toekomst”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven