Ga naar hoofdinhoud

WoTS wordt groots technologie event

Beurstitels HET Instrument en Industrial Automation & Drives zijn overgegaan in WoTS

Van 30 september tot en met 3 oktober 2014 is de Jaarbeurs het trefpunt voor technologie, wetenschap en industrie in de Benelux. De WoTS is een combinatie van drie beurstitels van Jaarbeurs en vier beurstitels van brancheorganisaties FHI en Feda zullen een schat aan technologische kennis vormen en een broedplaats zijn van innovaties. FHI, Feda en Jaarbeurs vertegenwoordigen gezamenlijk ongeveer 900 exposanten. Met één toegangsbadge kunnen de klanten en relaties van deze bedrijven alle hallen in de grootste technologiebeurs in de Jaarbeurs bezoeken.

Hét evenement voor technologie bundelt krachten in één week op één plek, wat het voor de bezoeker efficiënter en effectiever maakt. Dit breed aanbod van technologie biedt kansen aan industrie, zorg, laboratoria en kennisinstituten. Tijdens deze vierdaagse vakbeurs presenteren bedrijven hun producten en diensten in technologie; daarnaast is de beursvloer gevuld met beursprojecten en seminars. Meer dan 450 bedrijven hebben zich voor deze nieuwe beurs aangemeld. Bezoekers krijgen in hal 7 t/m 11 een beurs met een sterke inhoud, goede kennisoverdracht en een breed aanbod voorgeschoteld.

De Jaarbeurs brengt de beurzen Macropak, Industrial Processing en Industrial European Dairy Show in. Feda en FHI brengen World of Technology and Science (WoTS) mee, waarin de titels World of Automation (Industriële Automatisering), World of Electronics (Industriële Elektronica), World of Laboratory (Laboratorium Technologie) en World of Motion & Drives (Aandrijftechniek) zijn opgenomen. Door de samenwerking tussen Feda en FHI zijn de beurstitels Industrial Automation & Drives (voorheen Aandrijftechniek) en HET Instrument overgegaan in World of Technology & Science. Gezien de ontwikkeling van de aandrijfbeurzen en van HET Instrument, zoals trouwens van veel vakbeurzen in het algemeen, zal blijken of deze editie van 2014 een succes wordt.

Programma WoTS

De organisatoren hebben voor iedere beurstitel diverse programma’s met lezingen en beursprojecten opgezet, die voor specifieke marktsegmenten interessant zullen zijn. Er word samengewerkt in een tweetal seminars.
Het Nederlandse initiatief ‘Smart Industry’ wordt vanuit een human capital invalshoek inhoud gegeven. De high-tech economie ontwikkelt zich met de snel toenemende technologische mogelijkheden. Voorbeelden van de ‘Smart Industry’ (de behoefte aan groeibriljanten voor de toekomst en de competenties van de werknemers) komen aan de orde.
De sprekers Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (voorzitter FME-CWM), Peter van Lieshout (raadslid bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid), Uri Rosenthal (voorzitter van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid, AWT) en Dennis Kerkhoven (vicepresident Farm Inc.) richten zich hierbij op het hoger management van overheid, bedrijfsleven en betrokken organisaties.

De geschiedenis en toekomst van technologie en wetenschap komen in een volgend seminar aan de orde. Professor Johan Schot (hoogleraar University of Sussex) legt de nadruk op de transitie naar onze moderne samenleving en de grote rol van wetenschap en technologie hierin. Rob Creemers is een trendwatcher en zal de bezoeker in sneltreinvaart meenemen door de ontwikkelingen in de technologie voor de nabije toekomst en de invloed hiervan op de maatschappij.

World of Automation & Drives

Voor World of Automation & Drives staan vijf seminars op het programma: Het seminar ‘Aandrijftechniek voor Offshore’ is op dinsdagochtend 30 september en het seminar ‘Hoe komen we aan meer en betere technici’ op dinsdagmiddag en tevens op donderdagochtend 2 oktober. Op dinsdagmiddag is het seminar ‘Robotica’ en ‘Green Deal: Industrial Efficiency’ is op woensdagmiddag 1 oktober. Het laatste seminar ‘Hygiënisch Ontwerpen & Aandrijftechniek’ zal zijn op donderdagmiddag 2 oktober. Voor eerstgenoemd seminar ‘Aandrijftechniek voor Offshore’ is dit vakblad mediapartner.

Het volledig artikel vindt u in het september-nummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven