Ga naar hoofdinhoud

Wormwiel zwenkaandrijving met hoog rendement

ATB Automation lanceert in de Benelux een nieuwe serie worm aangedreven zwenkaandrijvingen van Torriani Gianni. De wormwielzwenkaandrijving heeft een sterk verbeterde vertanding en kleinere spoedhoek.

Het grotere contactoppervlak wat daardoor ontstaat op meerdere tanden van de wormwiel verhoogt het rendement van de zwenkaandrijving tot 70%. Dankzij de verbeterde tandvorm heeft de zelfremmende zwenkaandrijving een tot vier maal hogere snelheid dan zijn voorganger. Bovendien is deze uitvoering zwenkunit zeer geschikt voor verticale opstelling. De meest gangbare zwenkaandrijvingen uit de nieuwe serie zijn:

  • TG-E-316G-CH: 351 mm voor kipmoment tot 28 kNm
  • TG-E-437G-CH: 472 mm voor kipmoment tot 71 kNm
  • TG-E-527G-CH: 562 mm voor kipmoment tot 107 kNm
  • TG-E-744G-CH: 788 mm voor kipmoment tot 297 kNm

De nieuwe zwenkaandrijving is één-op-één uitwisselbaar met de WD-L zwenkaandrijving van IMO. Deze zwenkunit is uitermate geschikt voor verticale toepassing en tot vier keer sneller dan de standaard uitvoering. Het is een compacte zwenkaandrijving dankzij de lagere inbouwvorm.

Een wormwielzwenkaandrijving is een complete oplossing in gesloten behuizing met een draaikranslager met buitenvertanding, gecombineerd met een aangebouwde, gelagerde, stalen wormas. Door de zelfremmendheid van de zwenkaandrijving is geen rem op de aandrijf(hydro)motor nodig. Toepassingen van de Torriani zwenkunit zijn bijvoorbeeld verticale roteerbewegingen in werkstukhouders, verticale rotatie van lasmallen of bijvoorbeeld horizontale en verticale rotatie in zwenkbare maaikoppen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven