Ga naar hoofdinhoud

Worden schakelkasten overbodig dankzij het nieuwe MX-systeem van Beckhoff? (+video)

Op de moduleslots van de baseplate kunnen de IPC, de I/O en de drive modules worden aangesloten (foto: Beckhoff)

Het nieuwe MX-Systeem van Beckhoff betekent een revolutie voor de machinebouw. Met de lancering van dit systeem biedt de automatiseringsspecialist een flexibele, ruimtebesparende, modulaire en intelligente systeemoplossing. Deze kan de conventionele schakelkast geheel of gedeeltelijk kan vervangen.

Als systeemleverancier biedt Beckhoff Automation bijna alle componenten voor de automatisering van een machine of installatie in een breed vermogensbereik. TwinCAT Control-software, IPC’s, controllers, I/O’s, aandrijvingen, elektromotoren, voedingen en kabels vormen de basis voor een krachtige industriële automatisering.

Tegelijkertijd heeft Beckhoff veel ervaring in het bouwen van schakelkasten. Dat doet het bedrijf al sinds de oprichting, meer dan 40 jaar geleden. De onderneming heeft nu haar kennis van systeem- en componententechnologie en praktische toepassingservaring gebundeld in het nieuwe MX-systeem.

Robuuste base volgens IP67

Het modulaire MX-Systeem bestaat uit een robuuste aluminium baseplate (IP67) met geïntegreerde moduleslots. Daarin een EtherCAT als interne communicatiebus en een geïntegreerde voeding voor 24 V DC, 48 V DC, 400 V AC en 600 V DC als mogelijke voltages op de achterliggende backplane en met stromen tot 63 A.

Direct op de machine

Op de moduleslots van de baseplate kunnen de IPC, de I/O en de drive modules worden aangesloten. Een systeemcombinatie van baseplate en modules kan direct op de machine worden gemonteerd. Het systeem vermindert de benodigde engineerings- en montagetijd en biedt verbeterde diagnosefuncties.

Dit alles resulteert in een modulair schakelkastsysteem met een hoge beschermingsklasse, dat op de machine kan worden gemonteerd. Zonder dat er extra beschermende behuizingen benodigd zijn.

Het nieuwe MX-systeem werd onlangs door Hans Beckhoff onthuld via een livestream na het cancellen van de SPS 2021 in Neurenberg.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven