Ga naar hoofdinhoud

Wittenstein toont nieuwe aandrijfoplossingen op SPS 2021

De nieuwe frameloze servomotoren zullen verkrijgbaar zijn in vier maten van 290 mm tot 530 mm en in verschillende lengtes van 50 mm tot 200 mm en met vier holle as diameters van 220 mm tot 420 mm. (Foto: Wittenstein SE)

Tijdens de beurs SPS 2021, die in Neurenberg plaatsvindt van 23 tot 25 november, toont Wittenstein een aantal branchespecifieke aandrijfoplossingen. Zo introduceert het bedrijf een nieuwe aandrijving voor gebruik in schone omgevingen en wordt het assortiment frameloze servomotoren uitgebreid.

Onder het motto Stay Ahead toont Wittenstein tijdens SPS 2021 een aantal nieuwe producten. Een ervan is een verbeterde roestvrijstalen actuator in single-cable technologie in de axenia value-serie. De motor en de planetaire tandwielkast zijn ondergebracht in een roestvrijstalen behuizing met IP69K-bescherming – met een ruimtebesparende, koppelingsloze aansluiting.

Hygiëne

Het systeem is ontworpen in strikte overeenstemming met EHEDG en is daarom geschikt voor gebruik in steriele en natte ruimtes. De actuator kan als een open eenheid worden gemonteerd en bediend, dus zonder extra kappen of afdekkingen. Dit vermijdt de anders niet ondenkbare risico’s van verborgen hoeken waar vuil, corrosie of lekkages onopgemerkt zouden kunnen ontstaan.
Door de UL-goedkeuring voor Noord-Amerika en de DFC-certificering die nodig is om te voldoen aan de etiketteringsvereisten in China, is deze actuator geschikt voor wereldwijd gebruik.

Een verbeterde roestvrijstalen actuator geschikt voor steriele en natte ruimtes (Foto: Wittenstein SE)

Cyber kit line

Wittenstein heeft ook het assortiment frameloze servomotoren uitgebreid. De frameloze servomotoren in de cyber kit line zijn verkrijgbaar in een aantal configureerbare varianten. Naast de kleine variant is er nu ook een grotere variant beschikbaar. Het heeft een voor het koppel geoptimaliseerd, spelingsvrij en integratievriendelijk motorontwerp. Wittenstein zal hierover tijdens SPS 2021 meer toelichten.  De nieuwe frameloze servomotoren zullen verkrijgbaar zijn in vier maten van 290 mm tot 530 mm en in verschillende lengtes van 50 mm tot 200 mm en met vier holle as diameters van 220 mm tot 420 mm.

Compatibiliteit

Terwijl de cyber kit line large met alle standaard servo-aandrijvingen werkt, zijn cyber kit line small motoren compatibel met de compacte servo-aandrijvingen van de cyber simco drive 2-familie. Ze maken het mogelijk om dynamische aandrijftoepassingen met hogere vermogenswaarden te realiseren.

Tandwielkasten

Een derde aandrijfoplossing die tijdens de beurs zal worden gepresenteerd zijn slimme tandwielkasten met geïntegreerde sensoren en een IO-Link-interface. Door hun interactie kunnen afwijkingen in de aandrijf- en procesprestaties tijdig worden gemeten, geregistreerd en geëvalueerd terwijl het systeem in bedrijf is. Door continue prestatiebewaking is het onder meer mogelijk om product-, kwaliteits- of procesfouten te detecteren en te voorkomen voordat ze daadwerkelijk optreden.

Wittenstein is te vinden op Stand 4-221 van SPS 2021

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven