Ga naar hoofdinhoud

Wittenstein kondigt nieuwe productfamilie van frameloze servomotoren aan

De nieuwe frameloze servomotoren in de cyber kit line. (Foto: Wittenstein SE)

Wittenstein cyber motor heeft een nieuwe productfamilie frameloze servomotoren aangekondigd. De frameloze servomotoren uit de cyber kit line productfamilie bieden een maximaal koppel en flexibiliteit in een compacte grootte.

Deze productfamilie biedt talloze innovatieve ontwerpmogelijkheden voor aandrijfoplossingen in OEM-machines. Het frameloze, lagerloze concept en het grote aantal configureerbare varianten bieden gebruikers maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van een machine. De compacte afmetingen en het gereduceerde gewicht van de cyber kit line zorgen voor een uitzonderlijk hoge vermogensdichtheid. Het voor het koppel geoptimaliseerde motorontwerp met de beste prestatiegegevens in zijn klasse ondersteunt ruimtebesparende aandrijftechniek waar een hoge dynamiek een must is, bijvoorbeeld in combinatie met de nieuwe cyber simco drive 2-aandrijvingsfamilie van Wittenstein cyber motor met een Multi-Ethernet-Interface.

Maximaal koppel

Door het speciale ontwerp van de statoren – 24 afzonderlijke tanden die in een ronde vorm zijn gebogen en zijn afgedicht met een hoge koper vulfactor – bereiken de servomotoren in de cyber kit line small continue koppels die meer dan tien procent beter zijn dan alle andere vergelijkbare motoren die op de markt verkrijgbaar zijn. Hetzelfde geldt voor de gespecificeerde toerentallen: met maximaal 8000 omwentelingen per minuut zetten zij benchmarks op het gebied van dynamiek voor een servomotor van dit type.

Flexibiliteit in compacte grootte

Een andere belangrijke onderscheidende factor van deze frameloze motoren is de grote holle as, die het ontwerp sterk vereenvoudigt in robotassen en andere toepassingen waar ruimte een kritische factor is. Kabel-, perslucht-, vacuüm-, glasvezel- en laserdoorvoeren voor onder meer grijpelementen of sensoren kunnen op deze manier veilig in een kleine ruimte worden geïmplementeerd. Het is ook mogelijk om een schroef in de holle as te integreren om zo de totale lengte van de actuator te reduceren.

Modulair principe zorgt voor efficiënte aandrijfoplossingen

De nieuwe cyber kit line bestaat uit twee maten met 50 mm en 85 mm buitendiameter, elk aangeboden in drie lengtes, evenals twee spanningsklassen (60 V en 600 V) en twee holle as versies van verschillende afmetingen. Daarnaast bieden de geïntegreerde temperatuursensoren (PTC en PT1000) en de optionele Hall-sensor mogelijkheden op het gebied van connectiviteit. Gebruikers profiteren van een groot aantal combinatiemogelijkheden en efficiënte aandrijfoplossingen uit één hand – in collaboratieve of industriële robotica, verpakkings- en textielmachines, werktuigmachines of assemblage- en productiemachines.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven