Ga naar hoofdinhoud

Winnaars bekend WoTS TechAward 2022

Zilvertron leverde de technologie voor de HelpSoq en is hiermee Winnaar van de TechAward bij de World of Motion & Drives (foto: Paul Quaedvlieg)

De winnaars van de TechAward 2022 van de World of Technology & Science zijn bekend gemaakt. Tijdens een feestelijke uitreiking op 29 september mochten vijf technologiebedrijven de prestigieuze awards in ontvangst nemen. De vakjury en de bezoekers van de website kozen vier genomineerden per wereld. Uiteindelijk kozen de bezoekers van de beurs één winnaar per wereld. Naast de TechAwards werd dit jaar voor het eerst de Green TechAward uitgereikt aan het bedrijf dat het meest duurzame product inbracht.

Winnaar World of Motion & Drives: Helpsoq (Zilvertron)

De HelpSoq van Zilvertron is het eerste hulpmiddel dat uitkomst biedt bij het aantrekken van steunkousen. Een elektromotor neemt het zware werk van verpleegkundigen over. De elektromotor rolt de steunkous op een gladde plastic ring en na het oprollen van de kous kan de gebruiker de ring gemakkelijk van het apparaat verwijderen.

Winnaar World of Automation: FOCUS 1 (Krohne & Samson)

FOCUS-ON, een dochteronderneming van Krohne & Samson, nam de TechAward in ontvangst voor de FOCUS-1: de eerste intelligente procesnode die specifiek is ontwikkeld voor industrie 4.0. Het multifunctionele SMART flow control instrument combineert sensoren, actuator en regelfunctionaliteit in één apparaat.  

Winnaar World of Electronics: Solhyd Waterstofpanelen (Comate)

De Solhyd waterstofpanelen van Comate, een co-creatie met de KU Leuven, zijn vaker in het nieuws. En dat is niet zo gek, want waterstof wordt door velen gezien als dé energiebron van de toekomst. Het waterstofpaneel vangt vocht uit de lucht en gebruikt energie van de zon om watermoleculen te splitsen in waterstof en zuurstof.

Winnaar World of Laboratory: SpillGuard (DENIOS)

SpillGuard connect is een uniek lekdetectiesysteem. Als gevaarlijke vloeistoffen onopgemerkt ontsnappen, kan dit in zeer korte tijd ernstige gevolgen hebben voor mens en milieu. Om snel en adequaat te reageren ontwikkelde DENIOS een lekdetectiesysteem dat  volledig zelfvoorzienend is.

Winnaar GreenTech Award: ClimeEvent 2 (Weiss Technik)

Dit jaar is voor het eerst de GreenTech Award uitgereikt aan het bedrijf dat aan kon tonen dat hun ingebrachte innovatie een positieve bijdrage levert aan duurzaamheid. Weiss Technik Nederland imponeerde de vakjury met de ClimeEvent 2 met absolute humidity control, de opvolger van de succesvolle ClimeEvent.  

Marketing Communicatie Cup

Traditiegetrouw worden tijdens de WoTS drie Marketing Communicatie Cups uitgereikt aan exposanten die de meeste bezoekers hebben geworven. De derde prijs ging dit jaar naar EPLAN, de tweede prijs naar Eurocircuits en Elincom Electronics kwam als winnaar uit de bus. Alle drie de bedrijven krijgen korting op de standprijs voor WoTS 2024.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven