Ga naar hoofdinhoud

Windpark Westermeerwind leverde 144 MW

(Foto: Westermeerwind)

Afgelopen weekend, tijdens de Paasstorm, heeft Windpark Westermeerwind een belangrijke mijlpaal bereikt. Alle windturbines wekten het maximale vermogen van 3 MW per turbine op, waarmee het windpark haar maximale vermogen van 144 MW leverde.

Dit maximale vermogen van 144 MW is op zich wel bijzonder, omdat de laatste turbine pas begin deze maand is geïnstalleerd en een deel van de turbines zich zelfs nog in de testfase bevindt. De zeer windrijke locatie en de kwaliteit van de gekozen turbines zorgen voor een uitstekend opgewekt vermogen. Hoofdaannemer Siemens test momenteel de laatste 16 turbines en draagt ook deze de komende periode over aan opdrachtgever Westermeerwind. Samen met het transformatorstation op het vaste land, de fundaties en de kabelaansluitingen, zorgen de in totaal 48 windturbines ervoor dat in het voorjaar van 2016 voor zo’n 160.000 huishoudens windstroom wordt opgewekt.

Westermeerwind is gebouwd in het water van het IJsselmeer langs de dijken van de Noordoostpolder. Het is het grootste ‘near shore’ windpark van ons land en bestaat uit 48 windturbines van 3 MW – verdeeld over twee rijen langs de Westermeerdijk en een langs de Noordermeerdijk – en een transformatorstation op het land.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven