Ga naar hoofdinhoud

Windmolenbesturing

De automatiseringssoftware TwinCAT van Beckhoff (ver-tegenwoordigd door IAL)ondersteunt het communica-tieprotocol van IEC 61400-25 voor de standaardisatie van de installatiecommunicatie van een windpark . Met de TwinCAT Telecontrol Con-figurator is de configuratie van complexe IEC-61400-25-datamodellen zonder spe-ciale programmeerkennis mogelijk.

Deze  norm definieert, behalve de communicatie-stack en de datatypes, ook een windenergie-specifiek datamodel als een aanvulling op IEC 61850. Deze omvat objecten, die een windkrachtcentrale generator of processen in de gondels beschrijft.

Voor gestandaardiseerde communicatie in windparken ondersteunt TwinCAT het communicatieprotocol van IEC 61400-25 met een PLC-bibliotheek. Fysiek is de object-georiënteerde software gebaseerd op Ethernet-techno-logie. De TwinCAT-PLC-bibliotheek omvat met de TwinCAT Telecontrol Configurator de mogelijkheid de datamodellen van IEC 61850 of IEC 61400-25 snel en eenvoudig te configureren.

De gebruiker heeft XML-gebaseerde databases voor IEC 61850 of IEC 61400-25 als basis voor het creëren van een configuratie. Ook zonder programmeerkennis is de met de standaard vertrouwde gebruiker in staat om een eigen datamodel te maken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven