Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Wiltec robotlijn voor lijmverwerking

Nieuwe robotlijn voor lijmverwerking (Foto: Wiltec)

Wiltec breidt haar producten- en dienstenaanbod verder uit met de toevoeging van een nieuwe betaalbare tafel robotica lijn. Het nieuwe assortiment spuit- en applicatierobots kenmerkt zich door een opmerkelijk gebruiksgemak, duurzaamheid en een beperkte investering.

Wiltec verwacht dat de nieuwe robotsystemen inzetbaar zijn in omstandigheden waar seriematige repeterende handelingen van toepassing zijn, met nadruk op de (precisie) dosering van lijm. De gebruiksvriendelijke installatie zorgt ervoor dat elke gewenste handeling gemakkelijk in te voeren is, ook als automatiseringskennis ontbreekt. Met het nieuwe aanbod van robots en aanvullende robotica expertise denkt Wiltec een perfecte oplossing te hebben voor productiebedrijven die een constante kwaliteit nastreven. Ook wordt ingespeeld op de toenemende noodzaak in de markt om productieprocessen te optimaliseren en te automatiseren.

Door de toenemende concurrentiedruk en regelgeving staat de industrie voor blijvende uitdagingen. Vooral in productieomgevingen waar seriematige handelingen worden uitgevoerd, stijgt het besef dat automatisering en robotisering een verschil kan maken om constante kwaliteit te waarborgen en uitval te minimaliseren. Dat dit leidt tot een aanzienlijke efficiency- en rendementsverbetering is een gedachte die meer en meer wordt gedeeld.

De Wiltec robotsystemen zijn voorzien van een gebruiksvriendelijk invoersysteem waarmee de software gemakkelijk instelbaar is. Programmeerkennis is niet nodig. Door een eenvoudige installatie en een relatief beperkte investering, is de inzet van een robotsysteem al rendabel bij kleine serieproducties. Een groot voordeel is ook de koppeling met bijvoorbeeld een Wiltec Glue-Mix installatie, waardoor keer op keer met precisie de juiste lijmdoseringen kunnen worden aangebracht. Maar ook voor het aanbrengen van watergedragen lakken op kleinere voorwerpen, bieden de Wiltec spuitrobots een snelle en hoogkwalitatieve oplossing. Wiltec geeft 2 jaar garantie op haar nieuwe serie robots.

De W17 heeft een reach van 750 mm in iedere richting en is leverbaar met 5 of 6 assen.

Website Wiltec

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven