Ga naar hoofdinhoud

Wikkelafdeling Stolk geheel vernieuwd

Bij het ontwerp van de nieuwe wikkelafdeling is de logistiek op de afdeling geoptimaliseerd en is extra aandacht besteed aan het optimaal verlichten van de werkplek (foto: Stolk)

De wikkelafdeling van Stolk is geheel vernieuwd omdat de laatste jaren er kwalitatief steeds hogere eisen gesteld worden op het gebied van wikkelen. Voor het IECEx 03 en ABB AVP-gecertificeerde Stolk Transmission Services was dit dé belangrijkste reden. Niet alleen is de nieuwe wikkelafdeling in de organisatie op een andere plek herrezen, ook is de afdeling voortaan volledig gescheiden van de overige werkzaamheden in de werkplaats.

Alexander Stokvis, directeur van Stolk Transmission Services licht toe: “Met name bij het wikkelen van (ATEX-gecertificeerde) elektromotoren (wissel- en gelijkstroommotoren), generatoren en hoogspanningsmotoren is het wenselijk dat er volledig stofvrij kan worden gewerkt. Daarom is er bij de nieuwe opzet voor gekozen om de wikkelafdeling volledig fysiek te scheiden van de overige werkzaamheden in de organisatie.

Ruime opzet wikkelafdeling

Behalve dat de nieuwe ruimte aanmerkelijk ruimer is, is het geheel ook efficiënter ingericht.  Door de benodigde onderdelen binnen handbereik te leggen, zijn de looproutes op de wikkelafdeling daarom fors korter geworden. Kortom: een significante verbetering van de ‘hands on tool’-tijd.

Op de nieuwe wikkelafdeling wordt voortdurend gewerkt met meerdere mensen die in de nieuwe opstelling allemaal een eigen werkplek hebben gekregen. “Door alle medewerkers op deze afdeling zelf verantwoordelijkheid te geven voor hun eigen werkplek, wordt eigenaarschap gecreëerd en dus een grotere mate van betrokkenheid. En dat is van cruciaal belang om te allen tijde kwalitatief uitstekend werk te kunnen leveren”, aldus Stokvis.

Stolk officieel ABB AVP-partner

Stolk Transmission Services maakte op de vakbeurs Europort 2015 bekend dat ABB BU Motors and Generators PG Service op 5 oktober jongstleden Stolk officieel benoemd heeft tot ‘AVP partner’. Stolk Transmission Services heeft, onder auspiciën van ABB, nu voortaan de bevoegdheid om reparaties en service uit te voeren aan alle (Ex-)motoren en regelaars uit het omvangrijke assortiment van ABB. Dit vanzelfsprekend met behoud van certificaat.

Het in- en uittesten van onderhanden motoren en/of generatoren geschiedt volledig in eigen beheer op een ‘groen proefveld’. Een proefveld dat geschikt is voor belast testen van generatoren en AC- en DC-motoren tot 300 kW, alsmede voor het certificeren van motoren en scheepskeuren. Bovengenoemde certificering is een goede aanvulling op de IECEx 03-normering/certificering die Stolk reeds in haar bezit had.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven