Ga naar hoofdinhoud

Whitepaper IEC 61499: Open Innovaties drijven de industriële toekomst

De IEC 61499 norm vormt de basis voor de portabiliteit van industriële automatiseringstoepassingen en biedt veel voordelen (foto: Schneider Electric)

Er zijn al veel succesverhalen die de voordelen van Industrie 4.0 en IIoT laten zien. Als technology providers willen groeien in de nieuwe wereld van open industriële automatiseringssystemen, dan moeten engineers zich bewust zijn van de barrières die ze moeten overwinnen, waaronder Non-digitale architecturen, hardware-geconcentreerde businessmodellen en de beperkingen van operating systems.

Samen verhogen deze barrières de totale eigendomskosten. En aangezien upstream-ontwerptools en downstream-operationele tools niet zonder enorme investeringen nauw kunnen worden gekoppeld aan automatiseringssystemen, is de ontwikkeling van een efficiënte digitale keten die de volledige proces-/machine-levenscyclus bestrijkt bijna onmogelijk.

Convergentie van IT- en OT-systemen

De IEC 61499 norm vormt de basis voor de portabiliteit van industriële automatiseringstoepassingen en biedt veel voordelen, waaronder eenvoudige convergentie van IT- en OT-systemen, een betere ROI van softwaretoepassingen die onafhankelijk van een hardwareplatform kunnen worden uitgevoerd, en efficiëntie in het ontwerp. Hierdoor kunnen de totale eigendomskosten worden teruggebracht en nieuwe producten veel sneller op de markt worden gebracht.

Verschuiving naar plug & produce

Deze Engelstalige whitepaper van Scheider Electric gaat dieper in op de praktische voordelen van de IEC 61499 norm en geeft een concreet beeld van hoe de verschuiving naar plug & produce automatiseringssystemen productiviteit en flexibiliteit voor de industrie ontketend.

In deze whitepaper leest u meer over de praktische voordelen van de IEC 61499 norm. De voordelen van Industrie 4.0 en IIoT use cases voor de industrie zijn goed gedocumenteerd. De IEC 61499 norm vormt de basis voor de portabiliteit van industriële automatiseringstoepassingen en biedt een breed scala aan voordelen.

Zoals eenvoudige convergentie van IT- en OT-systemen, een betere ROI van softwaretoepassingen die onafhankelijk van een hardwareplatform kunnen worden uitgevoerd, en efficiëntie in het ontwerp waardoor nieuwe producten veel sneller op de markt kunnen worden gebracht.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven