Ga naar hoofdinhoud

Wereldwijde diagnose via SMS

Met de Miro GSM van Murrelektronik is bediening en onderhoud van machines en installaties over de hele wereld en 24- uur per dag mogelijk via GSM. De nieuwe module in de schakelkast communiceert met de operator via SMS berichtgeving. De actuele status van de machine kan op elk moment van de dag worden gecheckt via SMS. Daarnaast kan de operator uitgangen bedienen via SMS-opdrachten.

Om de communicatie met het GSM-netwerk tot stand te brengen, wordt een SIM-kaart in de Miro GSM geplaatst. Per module kunnen zes ingangen (schakelaars of sensoren) worden aangesloten. De waardes kunnen worden gedefinieerd met de configuratie-software. Als de juiste waardes zijn ingesteld, zal de GSM een SMS ver-zenden met daarin de vooraf gedefinieerde tekst.

Voor elke input gepaalt de gebruiker of de SMS zal worden verzonden naar één of meer ontvangers. Het is ook mogelijk om een actief antwoord te krijgen: de gebruiker zendt een SMS naar de Miro en de module zal per SMS beantwoorden, bijvoorbeeld het doorgeven van de actuele bedrijfstempe-ratuur van de machine.

De Miro GSM-module bevat een responsfunctie. Als de operator niet binnen een bepaalde tijd reageert op een SMS van de module, zal hetzelfde bericht nogmaals worden verzonden naar een tweede ontvanger en indien nodig naar andere ontvangers. De SMS-module zal SMS-berichten blijven ver-sturen totdat een reactie van een van de ontvangers wordt teruggekoppeld. De volgorde van de ontvangers kan vrij worden gedefinieerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven