Ga naar hoofdinhoud

Wendbare lichtgewichtarm

Met de Powerball Lichtgewichtarm LWA 4 presenteert Schunk een compact en wendbare helper voor stationaire en mobiele toepassingen in de service robotica en bij industrieel gebruik. De krachtige lichtgewicht beschikt over een eigengewicht (draaglastvermogen) van 2:1. De LWA 4 heeft een eigengewicht van 12 kg en kan lasten tot 6 kg dynamisch verwerken. Daarnaast bestrijkt hij een grijpradius van 700 mm. Omdat de voorkant, bij wijze van spreken de pols, een compacte structuur heeft, kan de arm behendig bewegen in kleine ruimtes.

Zijn herhaalbaarheid van 0,06 mm zorgt in geavanceerde meet- en inspectietaken voor een hoge proces stabiliteit. Bovendien voorkomt een uitgekiend ontwerp knijp- en schuifbewegingen. Zo biedt de lichtgewicht goede omstandigheden voor gebruik in directe omgeving van de mens.

Belangrijke elementen van de lichtgewichtarmen zijn drie compacte ERB Powerball modules die de bewegingen van de twee assen met elkaar combineren. De gehele besturing- en reguleringselektronica is in de gezamenlijke schijven geïntegreerd. Positie, snelheid en draaimoment kan flexibel worden aangepast. Via een nieuw snelwisselsysteem met geïntegreerd signaal doorvoer kan het grijpsysteem snel en gemakkelijk door Plug & Performance in gebruik worden genomen.

Omdat de toevoerleidingen voor grijper en gereedschap volledig aan de binnenkant lopen, ontbreken vervelende en foutgevoelige kabels aan de buitenkant. Dankzij de ingebouwde intelligentie, universele communicatie-interfaces, kabeltechnologie voor datatransmissie en stroomvoorziening, kan de arm snel en eenvoudig in bestaande besturingsconcepten worden geïntegreerd.

Aangevuld wordt het besturingsapparaat met een industriële robotbesturing met geïntegreerde CoDeSys SPS. Via een handbediening met touchscreen, kan hij eenvoudig onderwijzen of instrueren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven